Modernizari la Parchetul Onesti

Parchetul de pe langa Judecatoria Onesti nu mai are parchet pe jos, acesta fiind inlocuit cu granit, cu gresie sau cu un linoleu(m) special, in urma unui amplu program de modernizare, finalizat recent.

In sediul Parchetului au mai aparut acum termopanele si faianta, dar si computerele sau mobilierul nou.

Aproape totul a fost refacut, de la intrare, unde usile au fost inlocuite, iar politistului de paza i s-a construit un ghiseu modern, pana la acoperis, care a fost reconstruit cu materiale de ultima generatie.

Fatadele au fost rezugravite, iar peste vechea cladire s-a mai construit inca un etaj, cu acces pe o scara care porneste din mijlocul holului central. La etaj au fost amenajate mai multe birouri noi, pentru procurorii care pana acum erau inghesuiti prin incaperile celor de la parter.

Modernizarile si extinderea sediului s-au realizat cu fonduri alocate de Parchetul General, dupa cum ne-a precizat prim-procurorul Aneta Neagu, si erau absolut necesare, dupa cum sustin procurorii onesteni.

Pana acum, conditiile de munca ale procurorilor onesteni erau dintre cele mai precare: birourile erau saracacioase, cu mobilier degradat, semanand mai degraba cu vechile gherete ale paznicilor de intreprinderi, toaletele erau necorespunzatoare, iar mijloacele de informatica lipseau.

Acum, dotarea cu computere va imbunatati munca procurorilor, acestia avand posibilitatea de a accesa cu rapiditate informatiile din baza de date.

Procurorul Vasile Serbu, purtatorul de cuvant al Parchetului Onesti, ne-a precizat ca este multumit de modul in care s-au realizat lucrarile si de ritmul acestora, mai ales ca au inceput in perioada iernii, in decembrie 2005, si s-au desfasurat in conditii grele, pe ploaie sau pe ger.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*