Limba română – piatră de încercare la Bacalaureat, în Bacău

Notele la prima probă scrisă a sesiunii din toamnă a examenului de bacalaureat nu se anunţă prea mari, în judeţul Bacău. Din cei 563 de candidaţi înscrişi la această probă, doar 540 se aflau la ora 9.00 în sală la citirea subiectelor.

CandidaÅ£ii au avut de analizat un text din Nichita Stănescu, de făcut o scrisoare ÅŸi de realizat un eseu, cu referire la o operă literară studiată. „Cred că toÅ£i candidaÅ£ii care au parcurs materia pe care au avut-o de pregătit pentru acest examen vor putea obÅ£ine măcar o notă de trecere”, este de părere Doina Marinov, inspector de limba română în cadrul Inspectoratului Åžcolar JudeÅ£ean Bacău.

Nu acelaÅŸi lucru par să îl fi gândit o bună parte din candidaÅ£ii care s-au prezentat ieri la examen. Loredana Cojocariu, de la Colegiul Tehnic „Grigore Cobălcescu” din MoineÅŸti ne-a mărturisit că o bună parte din candidaÅ£ii cu care se afla împreună în sala de examen au rămas mult timp cu foile de examen aproape goale. „Nu prea păreau să ÅŸtie mare lucru. Păcat! Subiectele mi s-au părut mult mai uÅŸoare decât în vară”, ne-a mai spus tânăra din MoineÅŸti.

Apatia manifestată de mulÅ£i dintre candidaÅ£i în timpul examenului a fost remarcată ÅŸi de inspectorul ÅŸcolar general Radu Ababei, în timpul raidului pe care l-a făcut în cursul zilei de azi în centrele de examinare din judeÅ£. „La cât de mult scriau pe foile de examen, nu cred că vor lua note prea mari”, a concluzionat Radu Ababei.

Nici prezenţa candidaţilor nu a mai fost tot atât de bună ca în sesiunea din vară. Absenteismul la această primă probă a Bacalaureatului de toamnă a atins un procent de cinci la sută din totalul candidaţilor înscrişi în concurs.

Adauga un comentariu

*