Surdo-mutii platesc taxa radio-TV

Zeci de bacauani surdo-muti scot in fiecare luna bani buni din buzunar pentru a plati taxa de radio, in ciuda faptului ca acest handicap nu le permite sa utilizeze asemenea receptoare. Reprezentantii Asociatiei Nationale a Surzilor (AS) sustin ca detin facturi care dovedesc ca o multime de surdo-muti platesc odata cu energia electrica si taxe de radio si TV, in conditiile in care ei nu pot asculta un program de radio si multi evita si televizorul.

„Nu spun ca nu sunt si familii in care unii au auz normal, ma refer doar la cazurile in care taxa radio este absolut abuziva. E adevarat ca nu e mult, 25.000 in lei vechi, dar pentru multi dintre acesti oameni suma poate fi importanta”, a declarat juristul AS Bacau, Adrian Iuganu.

El a precizat ca organizatia pe care o reprezinta a facut inca de acum trei ani demersuri pentru ca unii dintre membrii ei sa fie scutiti de aceasta taxa, insa fara succes.

„Poate ca ar fi fost mai de efect ca insusi clientul surdo-mut sa explice celor de la E.ON ca nu se justifica acea taxa. Din pacate insa multi din ei nu pot nici sa scrie, nici sa citeasca”, a adaugat Iuganu.

Articol complet in Romania libera

Adauga un comentariu

*