Prefectul cere dosarele de la Securitate ale functionarilor

Prefectul de Bacau Gabriel Berca va inainta o adresa catre Consiliul National de Studiere a Arhivei Securitatii prin care va solicita o serie de precizari legate de activitatea pe care actualii functionari din administratia publica au avut-o inainte de 1989.

„Vom intocmi lista cu persoanele care conduc din punct de vedere administrativ judetul si o vom inainta la CNSAS”, spune prefectul Berca.

Primii pe lista vor fi chiar sefii Prefecturii Bacau, prefectul si cei doi subprefecti, Neculai Olaru si Gheorghe Hura.

Pe lista se vor mai afla si numele sefilor de la Consiliul Judetean Bacau, a presedintelui Dragos Benea si a celor doi vicepresedinti, Angela Bogea si Victor Mitocaru.

Lor li se vor adauga si cei 35 de consilieri judeteni.

Lista prefectului Berca ii va include si pe toti directorii de institutii publice deconcentrate. De verificari nu vor scapa nici primarii si viceprimarii, de la municipiul Bacau si pana la cea mai mica comuna din judet.

Singurii care vor scapa din vizorul prefectului de Bacau sunt politicienii. „Nu voi cere desecretizarea dosarelor pentru parlamentarii de Bacau si pentru liderii politici de partide. Aceasta este treaba fiecarui presedinte de partid sa vada daca membrii cu functii de conducere au facut sau nu politie politica si sa solicite desecretizarea dosarelor”, a precizat Gabriel Berca.

Adauga un comentariu

*