Ovidiu Tender nu va fi judecat în stare de arest

Tribunalul Bucureşti a hotărât, sămbătă, să nu mai prelugească mandatul de arestare pentru omul de afaceri Ovidiu Tender. Acesta va mai rămâne în arest căteva zile, pănă pe 29 august, când expiră termenul mandatului de arestare.

Decizia nu este una definitivă, procurorii din cadrul Curţii de Apel Bucureşti putând face recurs. În cazul în care recursul nu se judecă în căteva zile, până expiră mandatul de arestare, omul de afaceri ar putea fi liber pe 29 august, de la ora 00.00.

„Suntem optimiÅŸti în ceea ce priveÅŸte soluÅ£ia care se va da în acest caz”, declarat, sâmbătă, avocatul lui Ovidiu Tender. Acesta a mai spus că nu are de făcut nici o acuzaÅ£ie la adresa judecătorilor care s-au ocupat de cazul omului de afaceri.

Ovidiu Tender este cercetat, alături de Marian Alexandru Iancu ÅŸi alte patru persoane – Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Găurean ÅŸi Bogdan Sălăjan, pentru infracÅ£iuni de natură economică prin care ar fi prejudiciat statul cu 2.700 miliarde de lei vechi. Tender este acuzat de înÅŸelăciune, bancrută frauduloasă, instigare la abuz în serviciu, spălare de bani, precum ÅŸi constituire ÅŸi apartenenţă la un grup de criminalitate organizată.

Primul termen al procesului lui Ovidiu Tender va avea loc la 4 septembrie, la Tribunalul BucureÅŸti.

Adauga un comentariu

*