Studioul Paramount a renunţat la Tom Cruise şi l-a umilit în public

Studioul Paramount a anunţat marţi divorţul unilateral de Tom Cruise şi i-a administrat o mustrare starului de la Hollywood, criticându-l pentru comportamentul său public din ultimele luni, relatează AFP.

Tom Cruise

Anunţul a fost făcut de Sumner Redstone, patronul companiei Viacom, care deţine studioul, într-un interviu acordat Wall Street Journal (WSJ), punând astfel capăt unei colaborări de 14 ani care a făcut din Cruise cel mai bine plătit actor din lume.

„ÃŽl apreciem ca persoană, însă am considerat că reînnoirea contractului său este nepotrivită”, a declarat Redstone. Mai mult, magnatul a pus direct în cauză comportamentul actorului din „Misiune Imposibilă”.

„Modul în care s-a purtat recent nu este acceptabil pentru Paramount”, a mai spus el în acest interviu, care va fi publicat integral miercuri.

Actorul de 44 de ani a fost criticat pentru atitudinea sa din 2005 când a sărit pe o canapea în emisiunea găzduită de Oprah Winfrey pentru a-şi exprima dragostea pentru noua sa iubită, Katie Holmes, cu 17 ani mai tânără, care i-a născut recent o fetiţă.

De asemenea, în plină promovare a filmului „War of the Worlds” al lui Steven Spielberg, el s-a certat cu un alt animator de televiziune respingând psihiatria, una dintre Å£intele privilegiate ale Bisericii Scientologice, al cărei membru este.

Cruise a devenit calul de bătaie al presei şi comicilor americani după această serie de incidente.

Partenerul actorului în casa de producÅ£ie Cruise/Wagner, Paula Wagner, a calificat declaraÅ£iile lui Redstone ca fiind „exagerate ÅŸi nerespectuoase”, potrivit cotidianului Variety.

CitaÅ£i de ‘Biblia’ Hollywood-ului pe site-ul său, cei doi asociaÅ£i au afirmat că au strâns deja 100 de milioane de dolari prin fonduri speculative pentru a continua să producă filme.

Societatea lor lucra cu Paramount din 1992, iar din colaborarea lor a rezultat recent „War of the Worlds” ÅŸi „Mission: Impossible III”. Acest contract l-a făcut pe Cruise actorul cel mai bine plătit de la Hollywood, cu un salariu despre care se crede că ajunge la o treime din încasări.

ÃŽnsă „M:I3” a fost un relativ eÅŸec la box-office-ul nord-american, adunând 133 millione de dolari pentru un buget de 150 milioane. El a reuÅŸit totuÅŸi să mai strângă 259 de milioane în întreaga lume.

Aceste performanţe medii au fost imputate comportamentului actorului, într-un moment delicat pentru el deoarece contractul dintre Cruise/Wagner şi Paramount expira în această vară.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*