Măsurile de securitate londoneze, păcălite de un copil

Poliţia britanică a demarat o anchetă după ce un copil de 12 ani a reuşit să se urce într-un avion pe aeroportul londonez Gatwick fără paşaport şi bilet, în pofida nivelului ridicat al alertei teroriste.

avionCopilul fugise de la un azil din vestul Angliei, luase un tren spre Londra şi reuşise apoi să se urce la bordul unui avion cu destinaţia Lisabona, luni. El a trecut de controalele de securitate şi a ocupat un loc în avion, înainte ca un membru al personalului companiei Monarch Airlines să-şi dea seama că nu avea bilet de îmbarcare. Băiatul nu avea nici paşaport şi nici un alt document de călătorie.

Personalul a alertat poliÅ£ia. Doi poliÅ£iÅŸti s-au urcat în avion ÅŸi au luat copilul, care a fost dus înapoi la azil. „BăieÅ£elul reuÅŸise să treacă de o procedură de securitate completă, dar suntem convinÅŸi că în nici un moment nu a fost periclitată securitatea pasagerilor, a personalului ÅŸi a avionului”, a declarat un purtător de cuvânt al BAA, gestionarul principalelor aeroporturi britanice.

Măsurile de securitate au fost sporite săptămâna trecută, după dejucarea unui complot terorist care viza avioane ce efectuau curse între Marea Britanie şi Statele Unite.

Adauga un comentariu

*