Judecarea cererii lui Tender, amânată pentru toamnă

Tribunalul Bucureşti a amânat marţi pentru data de 12 septembrie judecarea cererii omului de afaceri Ovidiu Tender de revocare a mandatului de arestare preventivă din motive medicale.
Motivul amânării judecării cererii a fost faptul că dosarul de urmărire penală al omului de afaceri nu a putut ajunge la instanţă, întrucât se află încă la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie unde procurorii le prezintă inculpaţilor materialul de urmărire penală.

Săptămâna trecută, Tribunalul Bucureşti a amânat pentru 15 august discutarea cererii de revocare pe motive medicale a mandatului de arestare al lui Ovidiu Tender, deoarece cazul fusese repartizat aleator unei judecătoare care deja se abţinuse în acest dosar, fiindcă este prietenă de familie cu omul de afaceri.

Judecătorul Florentina Vasilăţeanu a fixat atunci un nou termen, în 15 august, pentru judecarea solicitării, repartizând dosarul unui alt complet.

Parchetul a dispus în luna februarie efectuarea unei expertize medico-legale, în urma căreia s-a constatat că Ovidiu Tender suferă de 16 afecţiuni. Avocaţii omului de afaceri au cerut însă o nouă expertiză susţinând că nu ar fi fost efectuate toate controalele medicale necesare.
Reamintim că Ovidiu Tender a folosit adesea starea sa de sănătatea ca motiv de evitare a întâlnirii cu magistraţii.

Newsin

Adauga un comentariu

*