Licitaţie amânată la Carom Oneşti

Vânzarea prin licitaţie a unor active ale Carom Oneşti a fost amânată cu circa trei săptămâni, pentru prima jumătate a lunii septembrie, întrucât firma de evaluare a prezentat un raport de mediu incomplet, a declarat, pentru Mediafax, Adrian Marghescu, directorul firmei Finconta Consulting, lichidatorul Carom.

„S-a descoperit că raportul care stabileÅŸte obligaÅ£iile de mediu ale cumpărătorului este incomplet, iar Finconta a solicitat completarea acestuia”, a afirmat Marghescu. Noua documentaÅ£ie va fi finalizată până la sfârÅŸitul săptămânii.

Lichidatorul firmei din Oneşti va scoate la vânzare trei active, respectiv fabrica de cauciuc sintetic, un teren cu o suprafaţă de aproape 10.000 metri pătraţi şi un complex de agrement.

„Terenul ÅŸi complexul de agrement vor fi scoase la vânzare la începutul lunii septembrie, urmând ca licitaÅ£ia pentru fabrică să fie organizată între 10 ÅŸi 15 septembrie”, a adăugat Marghescu. IniÅ£ial, termenul licitaÅ£iei fusese stabilit pentru perioada 21-25 august.

Evaluatorul Carom a stabilit un preţ de pornire a licitaţiei, în cazul unităţii de producţie, de aproape 49 milioane euro, din care circa şapte milioane de euro reprezintă obligaţii de mediu.

Compania este singurul producător de cauciuc sintetic din România şi cea de-a doua firmă de pe platforma din Oneşti, ca mărime, după Rafo. Firma a intrat în faliment în noiembrie 2005, după ce Tribunalul Bacău a hotărât lichidarea judiciară, la cererea administratorului judiciar şi a creditorilor. Carom a fost privatizată în iunie 2003, când fosta Autoritate pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului a vândut 51% din capitalul social al firmei către societatea Tender din Timişoara, pentru 5,5 milioane euro.

La momentul declanşării procedurii falimentului, acţionarul majoritar era Balkan Petroleum, proprietarul Rafo, care a preluat în septembrie 2004 pachetul de acţiuni de la Tender şi şi-a majorat ulterior participaţia la 74%.

O companie interesată de preluarea Carom este Calder-A, firmă care a încheiat cu Balkan Petroleum un contract pentru achiziţia rafinăriei din Oneşti.

Comentarii

  1. are dreptate

Adauga un comentariu

*