Audit complex la Rafo Onesti

O echipa complexa de 25 de specialisti s-a aflat, pret de cateva zile, la Rafo Onesti pentru a finaliza auditul ordonat de investitorul Calder-A International. Auditul survine la scurt timp de la vizita la Rafo a unuia dintre cei mai importanti oameni din staff-ul gruparii economico-financiare din care face parte Calder, Todor Batkov, care a avut aici discutii cu administratorii si liderii sindicatului tot pe probleme care vizeaza functionarea rafinariei in conditiile create de preluarea pachetului majoritar de actiuni de la Balkan Petroleum.

Amandoua evenimentele confirma ca investitorul este foarte interesat de Rafo. De altfel, Batkov a precizat ca reprezentanti ai Calder vor fi in zona tot o data la zece zile, pentru a observa evolutia rafinariei.

El s-a declarat convins ca aceasta societate va functiona in continuare, ca programul de reorganizare se va incheia cu succes, drept pentru care Calder va continua sa investeasca aici destul de mult.

Batkov a cerut insa salariatilor sa faca in asa fel ca reviziile tehnice planificate in aceasta perioada sa fie scurtate ca timp si ca ei sa se gandeasca la repornirea instalatiilor. Aceasta s-ar putea intampla imediat dupa discutiile pe care le va avea cu ceilalti parteneri din companie. Instalatiile de la Rafo sunt oprite de mai bine de o luna.

Aprovizionarea cu titei este intrerupta pe fondul diferendului pe care actionarii il au cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului – AVAS, care se opune contractului de preluare a pachetului majoritar de actiuni de catre Calder.

AVAS a cerut de la Calder mai multe documente si date, desi la Bucuresti au fost duse kilograme de dosare cu documentatie de la Rafo.

Rafinaria din Onesti este una dintre cele mai bune din Romania si este vazuta – dupa parerea unor comentatori – ca un concurent incomod pe piata petrolului, pe care joaca acum un puternic grup economico-financiar si politic cu relatii la cel mai inalt nivel

Adauga un comentariu

*