Ovidiu Tender rămâne în arest

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis luni ca omul de afaceri Ovidiu Tender să fie cercetat, în continuare, în stare de arest.

Curtea de Apel a admis recursul declarat de procurori împotriva revocării arestării omului de afaceri, dispusă de Tribunalul Bucureşti pe 5 iulie.

Magistraţii au judecat recursul, săptămâna trecută, dar au amânat pronunţarea pentru luni.

În timpul dezbaterilor, avocatul lui Tender, Gheorghiţă Mateuţ, a solicitat judecătorilor respingerea recursului declarat de procurori şi punerea în libertate a omului de afaceri. El a spus că expertiza financiar-contabilă arată că în acest dosar nu a fost creat nici un prejudiciu societăţii SC Carom SA, aşa cum susţineau anterior reprezentanţii Parchetului.

Ovidiu Tender a fost arestat la începutul lunii martie, procurorii invocând că acesta a încercat să influenÅ£eze ancheta în dosarul „Rafo-Carom”.

Omul de afaceri este urmărit penal în dosarul „Rafo-Carom”, alături de Marian Iancu, pentru săvârÅŸirea infracÅ£iunilor de înÅŸelăciune, instigare la abuz în serviciu, spălare de bani, precum ÅŸi pentru constituirea ÅŸi apartenenÅ£a la un grup de criminalitate organizată.

De asemenea, cei doi sunt acuzaţi de procurori că au adus un prejudiciu la bugetul de stat de aproximativ 270 de milioane de lei.

Procurorii au finalizat ancheta în dosarul „Rafo-Carom”, urmând să trimită cauza spre judecare în instanţă, după ce vor prezenta inculpaÅ£ilor materialul probator.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*