Atletism: Melinte out

Sportiva română Mihaela Melinte a ratat calificarea în finala probei de aruncarea ciocanului de la Europenele de atletism din Suedia, informează AMOS News.

Fosta campioană mondială şi europeană, Mihaela Melinte, a dezamăgit la Europenele de atletism de la Goteborg, nereuşind calificarea în finala de la aruncarea ciocanului.

Aflată în Seria B de calificare, Melinte a aruncat 63,96 metri la prima încercare, a ratat a doua tentativă iar, la a treia aruncare, a trimis ciocanul la o distanţă mai mică decât la prima încercare.

Rămasă cu un rezultat de 63,96 metri, sportiva noastră s-a clasat a noua în seria ei de calificare şi a 20-a la rezultatele cumulate, aflându-se la aproape trei metri distanţă de calificarea în finală.

Cel mai puţin rezultat l-a reuşit Tatyana Lysenko din Rusia, 73,23 metri, nou record al campionatelor, vechiul record aparţinând unei alte sportive din Rusia, Olga Kuzenkova, 72,94 metri acum patru ani la Munchen.

Tatyana Lysenko este marea favorită a acestei probe, rusoaica câştigând calificările cu un rezultat cu aproape doi metri mai bun decât sportiva de pe locul doi, germanca Betty Heidler. Mai mult, Lysenko a reuşit în urmă cu ceva mai mult de o lună un nou record mondial, 77,41 metri, la calificările Rusiei pentru Europene.

Adauga un comentariu

*