Tantarii au invadat Onestiul

Odata cu vremea caniculara, la Onesti au inceput sa apara din ce in ce mai multi tantari, in aproape toate cartierele orasului. Deranjati peste masura de atacul insectelor, onestenii au solicitat Primariei, prin intermediul alesilor locali, sa ia masuri pentru distrugerea tantarilor.

Consilierul local Mircea Cetean-Balanica i-a cerut primarului Emil Lemnaru sa se implice in rezolvarea acestei probleme, pe considerentul ca autoritatile locale au atributii in acest sens. Insa primarul sustine ca asociatiile de proprietari au cele mai multe obligatii in privinta dezinsectiei.

“Tantarii au aparut ca urmare a mizeriei de la subsolurile blocurilor – sustine primarul Emil Lemnaru. Legislatia prevede ca, in acest caz, obligatia revine asociatiilor de proprietari. Acolo unde intra in atributiile noastre, cum ar fi la scoli, noi am facut deja dezinsectia, dar si deratizarea si dezinfectia.

Operatiunile au fost efectuate odata cu activitatile de igienizare in scoli, iar in unele locuri s-au si terminat, asa cum e cazul la Scoala 10”.

Insa consilierii locali nu au fost multumiti de reactia primarului si i-au solicitat acestuia sa trimita atentionari si somatii la toate asociatiile de proprietari, pentru a lua masuri impotriva tantarilor.

“Asemenea somatii vor primi toate asociatiile de locatari, care vor fi avertizate ca, in cazul in care nu vor face dezinsectia la subsoluri, vor primi sanctiuni de la ANS, prin intermediul reprezentantilor de la Onesti”, a promis primarul Emil Lemnaru.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. Domnul primar are alte griji:rotunjirea averii personale.

Adauga un comentariu

*