Şeful Cancelariei Primului-Ministru va susţine candidatura României pentru organizarea CM de handbal masculin din 2009

Şeful Cancelariei Primului-Ministru, Aleodor Frâncu, va susţine sâmbătă, 5 august, la Herzogenaurach (Germania), în calitate de reprezentant al Guvernului României, alături de delegaţia Federaţiei Române de Handbal condusă de domnul Cristian Gaţu, candidatura României pentru organizarea Campionatului Mondial de handbal masculin din 2009.

Dacă rezultatul va fi favorabil, România va organiza pentru prima oară în istoria sportului românesc o ediţie a Campionatului Mondial de handbal. Decizia finală va fi anunţată în după-amiaza zilei de sâmbătă 5 august.

Organizarea unui astfel de eveniment ar fi una dintre cele mai mari realizări ale sportului românesc şi ale României în sine, reprezentând totodată şi o ocazie unică de a pune în valoare potenţialul ţării noastre.

„Suntem datori să sprijinim prin toate mijloacele posibile orice eveniment menit să pună în valoare România ÅŸi sportul românesc. Åžtiu că milioane de români aÅŸteaptă cu emoÅ£ie decizia finală. Pentru ei, pentru elita handbalului românesc, dar ÅŸi pentru viitorii noÅŸtri campioni, voi face tot ce îmi stă în putinţă ca mesajul meu să fie convingător.

Guvernul României, prin AgenÅ£ia NaÅ£ională pentru Sport, instituÅ£ie aflată în coordonarea Cancelariei Primului-Ministru, a făcut toate eforturile necesare pentru a transforma candidatura ţării noastre într-o variantă viabilă ÅŸi suntem dispuÅŸi să ne asumăm un rol activ în organizarea Campionatului Mondial de handbal masculin din 2009, în cazul unui răspuns favorabil”, a declarat Aleodor Frâncu.

Decizia Federaţiei Române de Handbal de a depune candidatura României pentru organizarea acestui eveniment a pornit din dorinţa de a demonstra că pasiunea românilor pentru handbal nu s-a stins, fiind puternic înrădăcinată în trecutul celor patru generaţii de handbalişti români, campioni mondiali.

ÃŽn urma preselecÅ£iilor, în finală au rămas patru ţări care îşi vor „disputa” organizarea Turneului final al CM 2009: Grecia, Cehia, CroaÅ£ia ÅŸi România.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*