Procurorii au amânat şi prezentarea materialului probator din RAFO

Ovidiu Lucian Tender a refuzat să ia la cunoÅŸtinţă, joi, materialul de urmărire penală din dosarul RAFO – Carom, întrucât ancheta nu ar fi fost finalizată, au declarat pentru agenÅ£ia NewsIn surse judiciare.

Procurorii au amânat prezentarea materialului probator din acest dosar pentru data de 7 august.
Concret, avocaţii lui Ovidiu Tender au invocat în faţa procurorilor o excepţie de inadmisibilitate a prezentării materialului de urmărire penală.

Reamintim că numai cu o zi înainte, miercuri 2 august, o astfel de solicitare a fost făcută şi în dosarul Rompetrol, iar profesorul Gheorghiţă Mateuţ este atât avocatul lui Ovidiu Tender, cât şi cel al lui Dinu Patriciu, personajele centrale din cele mai mari dosare aflate în anchetă la Parchetul General, anchete care se finalizează simultan, după mai mulţi ani de investigaţii.

Concret, excepţia ridicată în ambele dosare se referă la nefinalizarea anchetelor. Investigaţiile nu pot fi considerate procedural finalizate cât timp la dosar se mai fac acte de urmărire penală.

De aceea, conform Codului de procedură penală, susţine apărarea, materialul probator nu poate fi prezentat, condiţia obligatorie a acestei etape din cercetare fiind ca ancheta să fie încheiată.
Patriciu a cerut ca obiecţiunea lui să fie soluţionată până pe 4 august.

NewsIn

Adauga un comentariu

*