Inca o scoala desfiintata

Scoala Generala nr. 6 din Onesti, situata in cartierul catolic, nu-si va mai deschide portile in aceasta toamna, decizia de desfiintare a unitatii fiind luata deja. Masura a fost aplicata ca urmare a numarului foarte mic de elevi, acestia fiind transferati, impreuna cu tot personalul, la Scoala “Sfantul Voievod Stefan cel Mare”, cea mai apropiata de cartierul catolic.

“La Scoala 6 mai erau doar vreo 60 de elevi, iar calitatea invatamantului devenise necorespunzatoare, intrucat se practica metoda claselor simultane, adica elevii din clasele mai mari invatau la un loc cu cei din clasele mai mici, in aceeasi sala, in acelasi timp”, ne-a explicat primarul Emil Lemnaru motivul desfiintarii scolii.

Nu cu mult timp in urma a fost desfiintata si scoala din cartierul Slobozia, tot ca urmare a numarului mic de elevi. Profesorii si elevii de la scoala din Slobozia au fost transferati la Scoala “George Calinescu” si, pentru ca distanta era destul de mare, Primaria Onesti a pus la dispozitie un microbuz pentru transportul scolarilor.

In anii din urma, au mai fost desfiintate si alte scoli, motiv pentru care s-a trecut, anul acesta, la o noua numerotare a acestora. Daca si dupa desfiintarea Scolii 6 se va schimba din nou numerotarea, onestenii vor putea cu greu sa mai identifice aceste scoli; deja nu se mai stie care e scoala cu numarul 8, care cu numarul 4 sau cu 6.

Spre exemplu, Scoala care avea numarul 8 are acum numarul 2, iar multi au inceput sa le incurce. Pentru a fi mult mai bine identificate, scolile au inceput sa-si inlocuiasca numerele cu nume, asa cum este cazul Scolii “Sfantul Voievod Stefan cel Mare”, care purta numarul 3 si, mai inainte, numarul 9.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*