Fabrica de autocare la Moinesti

In Moinesti, oras care agonizeaza economic o data cu industria petroliera, a aparut ca din senin o fabrica. Si nu de orice fel, ci de autocare!

Focuri de artificii inconjoara silueta indrazneata a autocarului ce tocmai a fost dezvelit. Lumea aplauda, patronii si angajatii sunt emotionati, muzica si sampanie, felicitari si sperante. Nu, nu este un eveniment in Bucuresti, ci in Moinesti, judetul Bacau. Urci in autocar si iti place: tapiterie de calitate, aer conditionat, aparatura vieo si audio de ultima generatie.

Este o realizare a unui bacauan si o mandrie locala (din ce in ce mai rara) te cuprinde. Iar reprezentantul Automobile Bavaria, Dan cazacu, sporeste acest sentiment: „Sunt mandru ca roman ca firma germana MAN furnizeaza sasiuri pentru aceasta firma.

Este prima data in Romania cand se realizeaza o astfel de colaborare pentru ca germanii sunt foarte greu de convins. Ma bucur foarte mmult ca s-a deschis aceasta fabrica, intr-o vreme cand industria auto romaneasca moare, sufocata de importuri.”

O marca bacauana

O fabrica de confectii. Aceasta este singura investitie notabila din Moinesti in ultimii 16 ani. Atat! Cu tot mai putini petrolisti, orasul a amortit. Optimismul lui Petre Viorel Balan l-a mai scuturat din moleseala. Fabrica de autocare a firmei Dypety are deja peste 150 de angajati, iar daca lucrurile merg bine, vor fi vreo mie intr-un an. Va creste si productia, de la 5-6 bucati pe luna la 3 pe zi, la sfarsitul anului 2007.

Investitia de peste doua milioane de euro are ca prim produs autocarul Dyparro 90T, un autocar de 32 de locuri, cu motorizare oferita de celebra firma germana MAN. Faptul ca sunt deja comenzi ferme si contracte semnate, spune suficient despre calitatile produsului care a fost apreciat si la Romexpo anul acesta.

Registrul Auto Roman a omologat Dyparro 90T, ceea ce inseamna ca il vom vedea foarte curand pe sosele. De altfel, primul beneficiar a si primit cheile autocarului la deschiderea oficiala a fabricii. „Proiectul tehnic si designul ne apartin in totalitate si sunt la standardele europene. Impreuna cu sotia mea, care este cel mai bun colaborator, am crezut in acest vis si, acum, il vedem implinit”, a spus Petre Viorel Balan.

Primarul Moinestiului, Vasile Ailincai, era superincantat de investitie: „Multi moinesteni vor lucra aici, si acesta este un lucru extrem de important. Pe de alta parte, firma Dypety va duce numele municipiului in multe locuri din lume. Au fost si din aceia care n-au vazut cu ochi buni infiintarea acestei fabrici, au fost obstacole, dar iata ca acum sunt gata de drum. Le urez succes!”.

Nelu BROSTEANU

Comentarii

  1. Felicitari!
    Nu pot spune mai multe pentru ca nu isi au rostul aici. Doar atat:
    FELICITARI!!!

Adauga un comentariu

*