Botomei, dat afara din sedinta prin votul consilierilor

Decanul Baroului (constitutional) Bacau, Vasile Botomei, a fost dat afara din sedinta Consiliului local in urma unui vot propus de consilierul liberal Gabriel Corodeanu. Botomei a incercat sa ia cuvantul pentru a-si expune opinia cu privire la unul dintre punctele de pe ordinea de zi, insa a fost impiedicat atat de reprezentantii Primariei, cat si de consilieri.

Secretarul municipiului, Nicolae Ovidiu Popovici, a citit dintr-un paragraf de lege ca in sedintele de Consiliu pot lua cuvantul numai consilierii sau cei aflati pe o lista propusa de primar. Pentru ca Botomei, inghiontit de seful Politiei Primariei, Ionel Rusu, inca incerca sa-si expuna opinia, consilierul Corodeanu a propus ca el sa fie dat afara.

Acest lucru s-a votat rapid si, desi numarul mainilor ridicate pentru aprobarea propunerii a fost destul de mic, s-a concluzionat repede ca au fost 18 voturi pentru.

Dupa ce Vasile Botomei a iesit din sala numindu-i pe consilieri „corupti”, seful Politiei primariei a fost chemat de primarul Stavarache si trimis sa-l amendeze pe Botomei pentru tulburarea ordinii publice.

Numai ca acesta s-a facut nevazut inainte sa fie amendat si a revenit catre finalul sedintei in sala de consiliu. (R.B.)

Adauga un comentariu

*