Valoarea obiectelor furate de la Ermitaj este de 100 de milioane de dolari

Cotidianul rus Izvestia a publicat miercuri o listă cu cele 221 de obiecte furate de la Ermitaj, estimându-le valoarea la 100 de milioane de dolari, relatează AFP. Prestigiosul muzeul din Sankt Petersburg afirmase anterior că acestea ar valora 130 de milioane de ruble (aproape 5 milioane de dolari).
„PreÅ£ul obiectelor pe piaţă depăşeÅŸte de cel puÅ£in 20 de ori preÅ£ul avansat” de Ermitaj, scrie ziarul, citând experÅ£i cărora le-a arătat lista.

Printre obiectele furate se numără mai multe zeci de icoane cu rame din aur sau argint, vase de argint încrustate cu emailuri, ceasuri şi bijuterii.

Serviciul de presă al muzeului a refuzat orice comentariu.

„PreÅ£ul la licitaÅ£ie al acestui gen de obiecte îl depăşeÅŸte întotdeauna de mai multe ori pe cel anunÅ£at oficial”, a declarat Serghei Saveliev, anticar din Sankt Petersburg.

Izvestia, citând colaboratori ai Ermitajului, afirmă, de asemenea, că angajaÅ£ilor li s-a interzis de către conducerea muzeului să vorbească despre furt cu presa, sub „ameninÅ£area concedierii”, pentru a „evita orice scurgere de informaÅ£ii” în privinÅ£a acestei afaceri.

Directorul muzeului, Mihail Piotrovski, şi-a acuzat marţi colaboratorii că ar fi implicaţi în furt, subliniind că dispariţia celor 221 de capodopere a avut loc într-o perioadă de mai mulţi ani.ROMPRES

Adauga un comentariu

*