S-a incins atmosfera in Consiliul local

In timp ce consilierii PSD pareau prea amortiti de canicula pentru a face macar o opozitie de ochii lumii in Consiliul local, fostul viceprimar Laurian Lucas, revenit dupa o suspendare de un an, a dat un show de zile mari la sedinta de luni.

Practic, nu a existat punct important de pe ordinea de zi la care Lucas sa nu ridice probleme si sa nu adreseze intrebari executivului local. Inceputa cu o intarziere de circa jumatate de ora din cauza primarului Stavarache, sedinta de luni a Consiliului local Bacau a inceput cu o regrupare de forte: consilierul Gabriel Lupu, ex-PD, si-a anuntat noua apartenenta politica la PC iar Laurian Lucas , independent, a revenit in Consiliu ca urmare a modificarii legii administratiei.

El fusese suspendat pentru ca a fost arestat preventiv pentru cateva zile iar legea prevedea la momentul respectiv ca daca e arestat e suspendat din functia de consilier.

„Imi exprim regretul ca am lipsit din randul consilierilor timp de un an de zile, insa am observat ca si in lipsa mea viata orasului a mers bine” – a spus ironic Lucas. „Sunt convins ca experienta noii echipe de la Primarie a ajuns la un nivel acceptabil”.

Lucas a interpelat executivul primariei in legatuira cu proiectul de modernizare al podului de la Serbanesti, lucrare pe care municipalitatea vrea sa o demareze desi nu are decat jumatate din suma necesara. Nici emisiunea de obligatiuni de 120 de miliarde de lei vechi nu a scapat necomentata de Lucas.

„Cat de bine am reusit sa ne facem treaba daca trebuie sa imprumutam bani pentru un program electoral in plina etapa de accesare a fondurilor UE fara sa intrebam cetatenii Bacaului?” – s-a intrebat retoric el. Lucas a mai propus si sanctionarea consilierilor care parasesc sala de sedinte in timpul dezbaterilor.

Legitimatii pentru folosirea terenurilor de sport

Desi se convenise o „indulcire” a reglementarilor privind folosirea terenurilor de sport apartinand scolilor, consilierii s-au trezit cu un proiect de hotarare prin care acestea nu pot fi utilizate decat de elevii scolilor respective. daca altcineva doreste sa bata mingea pe terenul respectiv trebuie sa obtina o legitimatie de la conducerea scolii.

Rizvan BIBIRE

Adauga un comentariu

*