Rapid cere anchetarea lui Gigi Becali

Conducerea Rapidului cere, într-un comunicat de presă postat pe site-ul clubului din GiuleÅŸti (www.fcrapid.ro), să fie luate măsuri de către organele în drept după ce ”Gigi Becali ÅŸi Cristi Borcea au recunoscut, pe un ton vesel, că echipele lor câştigă de câţiva ani campionatul făcând aranjamente cu arbitri ÅŸi jucători”.

Comunicatul integral:

”Mană cerească pentru “justiÅ£ia” din fotbalul românesc! AÅŸa cum au înÅ£eles ÅŸi destule dintre ziarele apărute astăzi, patronul Stelei a recunoscut modul în care echipa de lângă Cimitirul Ghencea a câştigat titlul din această vară! Ceea ce Rapid a reclamat imediat după încheierea campionatului trecut, adică transformarea luptei pentru titlu într-un război al orgoliilor care a dat cinstea la spate, a întărit acum omul nr. 1 de la Steaua.

”Gigi a mărturisit. Becali n-a infirmat acuzele lui Borcea că ar fi plătit câţiva jucători de la Vaslui” (Gazeta Sporturilor), ”Gigi Becali ÅŸi Cristi Borcea au recunoscut, pe un ton vesel, că echipele lor câştigă de câţiva ani campionatul făcând aranjamente cu arbitri ÅŸi jucători” (Sport Total), ”Gigi Becali zice că a cumpărat campionatul! Duminică seara, finanÅ£atorul a recunoscut indirect că Steaua nu a câştigat cinstit ultimul titlu” (Libertatea) sunt câteva dintre referirile la mărturisirile făcute în direct la un post de televiziune, făcându-i probabil pe italieni să-ÅŸi muÅŸte mâinile de necaz.

Ei, săracii, s-au chinuit luni de zile să asculte telefoanele pentru a depista corupÅ£ia din fotbalul peninsular, iar românii primesc pe tavă, în direct ÅŸi la o oră de vârf, ”autodenunÅ£urile” omologilor dâmboviÅ£eni ai lui Moggi! AdăugaÅ£i la toate astea declaraÅ£iile făcute la acea vreme de Adrian Porumboiu ÅŸi Alin Simota sau transferurile, pline de învăţăminte, ale vasluienilor Badea ÅŸi Panait (jucători aflaÅ£i sub contract, cărora steliÅŸtii le promiseseră că îi înregimentează cu săptămâni bune înaintea meciului direct) ÅŸi al petroşăneanului Drida (culmea, trimis pachet înapoi în Valea Jiului), ÅŸi lucrurile devin cât se poate de limpezi.

Apropo, s-o mai considera ”stelist de mic” cel pe care steliÅŸtii îl cumpăraseră – doar din vorbe, s-a văzut ulterior – cu ”fabuloasa” sumă de 28.000 euro ÅŸi căruia i s-a făcut vânt în doi timpi ÅŸi trei miÅŸcări?

Dacă totuÅŸi organele în drept, de la noi, n-au aflat încă despre ceea ce s-a petrecut în fotbalul italian, le putem trimite prin fax deciziile dictate împotriva lui Moggi ÅŸi a acoliÅ£ilor săi. Åži poate că ar fi cazul să înceapă să copieze astfel de exemple, pe care opinia publică din România le cere nu de ieri, de azi.”

Adauga un comentariu

*