Pregatiri pentru Festivalul Verii

Editia din acest an a Festivalului Verii, sarbatoare populara care a devenit deja traditionala la Onesti, va fi organizata in zilele de 18, 19 si 20 august, tot in parcul central al municipiului. La fel ca si in anii trecuti, au fost invitate firme din Onesti si din alte localitati ale judetului Bacau, dar si din alte judete, iar din taxele incasate de la agentii economici vor fi suportate unele cheltuieli, inclusiv pentru remunerarea artistilor care vor evolua pe scena festivalului.

In calitate de organizator, Primaria Onesti va asigura in principal spatiile pentru amplasarea standurilor societatilor comerciale, instalatiile electrice si scena pentru programul artistic.
Manifestarea, care este mai mult o serbare campeneasca si care s-a numit Festivalul Berii la inceput, a fost organizata din dorinta de a oferi onestenilor un mod placut de petrecere a timpului liber, cu o cheltuiala minima si fara eforturi prea mari, mai ales celor care nu au posibilitati financiare sa mearga prin statiuni, la munte sau la mare.

Printre principalele atractii se numara, ca in fiecare an, micii, berea si muzica.
Dar, spre deosebire de anul trecut, cand capetele de afis au fost fetele de la “Elegance” si solistul vocal Costel Ciofu, anul acesta nu a fost anuntata prezenta niciunei vedete de talie nationala. Pentru programul artistic, organizatorii se bazeaza pe fortele proprii, mai ales ca Onestiul are o gramada de interpreti talentati, in special copiii de la diversele scoli de muzica din oras, care au inceput sa-si faca deja un nume in muzica romaneasca.

Programul va fi coordonat de Casa de Cultura din Onesti, ale carei trupe si solisti au inceput deja pregatirile, sustinand 3 spectacole in aer liber, pe platoul de langa Hotel Trotus (14-16 iulie), si alte spectacole la Zilele Slanicului (21 iulie-6 august), urmand sa participe si la Zilele Comanestiului (25 – 27 august) si Zilele Moinestiului (1 – 3 septembrie).

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. Felicitari primariei pentru aceasta initiativa, si mai asteptam si altele.

  2. In mare parte cei de la casoaie sunt niste playbacisti deci si anul acesta primaria ne arunca praf in ochi si ramane cel mai sarac festival la capitolul vedete pe scena si organizare. Felicitari celor din Tg Ocna , Slanic Moldova si Comanesti pentru modul in care stiu sa faca un festival cei de la Onesti ne dezamagesc de la an la an pentru e mult mai rau de fiecare data, Propun onestenilor migrarea in masa la festivalurile din Bacau Tg. Ocna Comanesti si Slanic Moldova daca vor sa vada un festival adevarat.

  3. iar cel care adreseaza felicitari primariei pentru asta il consider un mare fraier

Adauga un comentariu

*