Incepe vanatoarea pentru sefia ISJ Bacau

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bacau ar putea deveni in aceste zile prima institutie de coordonare a invatamantului preuniversitar din tara la carma careia se afla un profesor universitar.

Conferentiarul universitar Radu Ababei, cel care se afla acum la carma ISJ Bacau, ne-a declarat ca si-a depus, in urma cu cateva saptamani, dosarul pentru dobandirea titlului de profesor universitar.

Chiar daca va reusi sa obtina acest titlu universitar, Radu Ababei are insa putine sanse sa ramana prea multa vreme la carma ISJ.

Mandatul in baza caruia detine aceasta functie expira la sfarsitul lunii viitoare, iar vechimea pe care o are in invatamantul preuniversitar nu ii da dreptul, potrivit actualei legislatii, sa se poata inscrie la concursul care ar trebui organizat in toamna pentru ocuparea acestui post.

O posibila rezolvare a acestei probleme ar fi putut veni in urma unor modificari legislative care, desi asteptate de destul de multa vreme, nu au fost adoptate nici pana in ziua de azi. Sunt voci care afirma insa ca actualul sef al ISJ nu s-ar mai bucura de suficient de multa sustinere politica pentru a mai putea ramane in continuare in acest post.

Sotia viceprimarului Onica, potential candidat

Daca pana nu demult cativa cunoscuti profesori si directori de licee din Bacau erau considerati posibili candidati pentru ocuparea postului care ar putea fi lasat liber de Radu Ababei, un nou nume a inceput sa fie rostit tot mai des in ultimele zile: acel al inspectorului scolar Stela Onica, nimeni alta decat sotia viceprimarului municipiului Bacau, Nicolae Onica.

Prefectul Gabriel Berca spune insa ca nu este vorba decat despre speculatii care nu au la baza nici o farama de adevar.

„Este adevarat ca in aceste zile are loc o evaluare a tuturor institutiilor descentralizate din judet. Daca vor aparea schimbari la carma unor institutii, atunci acelea vor fi dictate, in primul rand, de rezultatele acestor verificari.

In ceea ce priveste activitatea ISJ, nu a fost luata inca o decizie. Mai mult, o potentiala candidatura a inspectorului scolar Stela Onica pentru postul de inspector scolar general ar fi imposibila. Nu voi putea fi de acord ca sotia unui viceprimar sa fie numita la carma unei institutii descentralizate”, a mai afirmat Gabriel Berca.

Comentarii

  1. si „marmota invelea ciocolata in staniol” si cu asta cred ca am spus tot , o sa aflam de fapt ca d-na Onica a fost cel mai bun candidat etc , etc

Adauga un comentariu

*