Costel Campeanu, educator la ´cresa´ AEROSTAR!

Ramas fara patru titulari, antrenorul divizionarei C, AEROSTAR Bacau, Costel Campeanu, o ia de la capat, dupa ce in editia trecuta de campionat a terminat pe locul al IV-lea, cu cea mai tanara echipa.

Evolutia tinerei echipe a AEROSTAR Bacau in precedenta editie de campionat a fost una care a intrecut asteptarile. Cu un antrenor nou si aflat la inceput de cariera, Costel Campeanu, fostul portar al Bacaului, Dinamo Bucuresti si Gloria Bistrita, clasarea pe un asemenea loc in prima serie a Diviziei C a constituit un succes pentru gruparea bacauana.

De altfel, presedintele clubului, Doru Damaschin, isi propusese o strategie pe care se poare ca nu o va parasi atat de curand: sa foloseasca jucatori din propria pepiniera pe care sa-i promoveze apoi in esaloanele superioare. Si nu se poate spune ca n-a reusit, de vreme ce rezultatele i-au dat dreptate. Se pare ca si in editia 2006 – 2007 a Ligii a 3-a antrenorul Costel Campeanu va conta tot numai pe jucatori tineri, neexperimentati, foarte multi dintre ei juniori sau care au jucat prera putin in cel de al treilea esalon fotbalistic al tarii.

Cantonament la Mestecanis

Respectand traditia din ultimii ani, conducerea clubului bacauan a ales si in acest an drept loc de pregatire a editiei 2006-2007 Mestecanisul, o adevarata oaza de liniste si aer curat. In perioada 10 – 20 iulie, 27 de fotbalisti ai AEROSTAR au urcat si coborat inaltimile Mestecanisului, cei trei antrenori, Costel Campeanu, Vali Cioanca si Tica Sofrone, programand cate doua antrenamente zilnice.

N-au lipsit insa nici partidele de verificare, toate jucate in zona cu echipe de diferite categorii, cea mai titrata fiind POLI Iasi, din Liga 1. De fapt, aceasta a si fost primul adversar intalnit, partida revenind iesenilor cu 2 – 0. A urmat apoi un amical cu Cetate Suceava, pierdut la limita, 0 – 1, dupa care elevii lui „Burebista” au dat pierpt cu proaspetii promovasi in Liga 1, Unirea Urziceni, in fata carora au cedat cu 0 – 1.

O partida cu multe goluri a fost cea disputata contra unei echipe de Liga a patra, Viitorul Iacobeni, incheiata tot cu un esec, 3 – 4, bacauanii folosind numai juniorii. Intorsi la Bacau, „aviatorii” au jucat cu Laminorul Roman si au pierdut cu 1 -2, iar revansa disputata la Roman s-a incheiat tot cu o infrangere, 0 – 2.

A urmat un amical desfasurat la Bacau cu Ceahlaul II Piatra Neamt, incheiat la egalitate, 1 – 1, iar joi, 3 august, AEROSTAR a intalnit concitadina PAMBAC in ultima partida de verificare inainte de startul campionatului.

Lot eterogen

Costel Campeanu, Vali Cioanca si Tica Sofrone au la dispozitie urmatorii jucatori: Branza, Iacobuta si Dulceanu – portari; Bitusca(junior), Ghinga, Ciuperca, Dunava, Farcas, Iordache, Botoc, Avram, Dragota(junior), Varea(junior, n-a implinit 15 ani!), Constantin, Clatea(junior), Dragomir, Movileanu, Adascalitei(junior), Moisa(junior), Ghioc(junior), Apreutesei(junior), Carp(junior), Petrea, Andronache, Avadanei, Sascau, Furtuna si M. Popa., jucatori de camp.

Au parasit echipa Pintilie – CFR Pascani, liber de contract, Marandoiu si Radu – plecati la munca in Italia, Laslau- student Bucuresti, Biliboc – la munca in Ungaria. A revenit de la Cetate Suceava Gabi Petrea si au fost transferati Movileanu, de la Gloria Bistrita, Radu Sascau, de la Dinamo II Bucuresti, Furtuna, de la Aquilla Bacau si Marius Popa, de la Rafinaria Darmanesti, acesta din urma nejucand in ultimii trei ani.

Program dificil in primele cinci etape

Pe 11 august, cand va avea loc startul Ligii 3, AEROSTAR se va deplasa la Odorheiul Secuiesc. In etapa a II-a va primi pe propriul teren vizita Ceahlaului II Piatra Neamt, urmand ca in etapa a III-a sa se deplaseze pe terenul concitadinei FC WILLY.

Urmeaza doua partide destul de dificile pe propriul teren, cu CFR Pascani si Petrolul Moinesti. „Ne-am pregatit bine, sunt multumit de felul in care au raspuns jucatorii la efort. Problema ramane in continuare tineretea lotului si lipsa jucatorilor cu experienta.

Speram sa facem fata si in aceasta editie de campionat si sa impunem si alti jucatori tineri atentiei impresarilor, pentru ca beneficiem de conditii ecelente oferite de conducerea clubnulkui si a socieatii pentru a face performanta”, ne-a declarat Costel Campeanu, tanarul antrenor al unei la fel de tinere echipe din Liga 3 a fotbalului romanesc.
D. MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*