Noi locuri de muncă în Italia pentru străini

Noi locuri de munc� în Italia pentru str�ini Guvernul italian a aprobat autorizarea intrarii legale in tara a 30.000 de muncitori sezonieri, raspunzand astfel cererilor muncitorilor straini care vor sa lucreze in Italia in domenii precum agricultura sau turism.

”Aceste noi locuri de munca vor acoperi toate cererile prezentate deja si care au depasit cotele prevazute de Decretul Flussi, respectiv 50.000 de intrari” a spus Romano Magrini, responsabilul pentru Politici de Munca al Coldiretti.

Aceasta hotarare se adreseaza cetatenilor straini din Romania ,Basarabia, Serbia, Muntenegru, Croatia, Bosnia si Hertegovina, Macedonia, Tunisia, Albania, Maroc si Egipt. Indiferent de tara de origine, vor putea solicita intrarea in Italia pe baza acestor cote si cetatenii extracomunitari posesori de permise de sedere pentru munca subordonata sezoniera in 2003, 2004 si 2005.

In vederea inregistrarii cererilor celor interesati, aproximativ 2.000 de ghisee ale asociatiilor de categorie din agricultura si turism sunt conectate la Ministerul de Interne, astfel ca cei care trimit cereri nu trebuie decat sa comunice operatorilor datele muncitorului, acestia urmand sa primeasca datele on-line.

Cei care nu sunt in contact direct cu nici o asociatie trebuie sa completeze formularele distribuite de oficiile postale si sa trimita totul prin posta.

Adauga un comentariu

*