De la 1 septembrie, cei care nu au ITP sau RCA risca suspendarea certificatului de inmatriculare

Ministerul Administratiei si Internelor informeaza ca Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor va incepe, in luna septembrie, procedurile pentru suspendarea certificatelor de înmatriculare ale autovehiculelor pentru care proprietarii nu au incheiat asigurarea auto obligatorie (RCA) sau nu au efectuat inspectia tehnica periodica (ITP).

Proprietarii de autovehicule care au efectuat legal aceste demersuri nu trebuie sa intreprinda nici o formalitate, chiar daca au primit o instiintare din partea Ministerului Administratiei si Internelor.

Aceste scrisori au fost emise pentru a preveni, prin informarea cetatenilor, eventualele suspendari ale certificatelor de inmatriculare ca urmare a neincluderii unor autovehicule asigurate in baza de date.

MAI arata ca a trimis un numar de 1.426.564 de scrisori de atentionare catre proprietarii de autovehicule inmatriculate, care figurau in acel moment ca neasigurate in baza de date transmisa de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Eventualele situatii in care un autovehicul figureaza ca neasigurat in baza de date a MAI, cu toate ca pentru acesta a fost încheiata asigurarea auto obligatorie, se explicã dupa cum urmeaza: comisia de Supraveghere a Asigurarilor nu a comunicat MAI informatia privind asigurarea, potrivit obligaþiei sale legale; societatea de asigurare care a incheiat polita nu a comunicat CSA aceasta informatie, potrivit obligatiei sale legale; polita de asigurare încheiata contine erori de completare, care fac imposibila introducerea în baza de date.

Adauga un comentariu

*