Onestiul nu va mai avea nici echipa de volei

Municipiul Onesti risca sa ramana si fara echipa feminina de volei (senioare), daca aceasta nu va fi inscrisa in campionat pana la sfarsitul acestei saptamani. Termenul limita este 1 iulie 2006, insa inscrierea echipei onestene este putin probabila, ca urmare a lipsei de finantare.

“Demersurile pe care le-am facut la administratia publica locala, in vederea finantarii, au fost zadarnice – ne-a declarat Laurentiu Popescu, antrenorul celor doua echipe de volei feminin de la Clubul Sportiv Scolar (CSS) Onesti, de junioare si de senioare.

Ni s-a spus ca nu sunt bani si, din pacate, nu am reusit sa inscriem in campionatul din acest an decat echipa de junioare”.

In campionatul trecut, echipa de senioare de la CSS Onesti a evoluat in Divizia A 2, unde a avut o prestatie destul de buna, fiind la un pas de a ajunge in semifinale.

In schimb, junioarele au reusit sa se califice in turneul semifinal si s-au situat in fruntea clasamentului, la egalitate de punte cu campioana tarii, Unic Piatra Neamt, dar cu un set mai putin, motiv pentru care nu au intrat in finala. Bugetul total pentru anul trecut a fost de 250 milioane de lei vechi, dintre care 150 de milioane pentru junioare si 100 de milioane pentru senioare.

“Bugetul din sezonul trecut a acoperit masa, cazarea si transportul, iar jucatoarele nu au primit niciun fel de indemnizatie; practic, au jucat de placere – ne-a precizat antrenorul Laurentiu Popescu. In cazul senioarelor, daca s-ar fi acordat si o indemnizatie minima, ar fi fost necesar un buget de circa 400 milioane de lei.

E pacat de faptul ca un oras de talia Onestiului nu a gasit acesti bani, pentru a continua sa activam in Divizia A”.

Transfer la Focsani sau la Galati

Antrenorul Laurentiu Popescu ne-a mai spus ca senioarele vor fi transferate, cel mai probabil, la Focsani, unde vor beneficia de conditii mai bune decat la Onesti, inclusiv de o indemnizatie de doua milioane de lei lunar pentru fiecare jucatoare. Insa ele nu vor mai reprezenta municipiul Onesti, ci municipiul Focsani.

La echipa vranceana va fi cooptat si Laurentiu Popescu, in calitate de antrenor secund, iar antrenamentele vor fi efectuate trei zile la Onesti si doua zile la Focsani.

Oferte similare au venit si din Galati, insa antrenorul Laurentiu Popescu mai spera inca in rezolvarea problemei financiare la Onesti, pentru ca echipa sa lupte sub culorile clubului bacauan si nu pentru galateni sau pentru vranceni.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*