Se umfla schema de personal la Primaria Onesti

Mai multe modificari au fost operate recent in organigrama si schema de personal a institutiilor publice din subordinea Consiliului Local Onesti, la propunerea primarului Emil Lemnaru. Au fost infiintate compartimente noi, iar numarul de angajati a crescut. De asemenea, au fost stabilite noi sporuri salariale acordate unor angajati si s-au prevazut noi fonduri de premiere.

Structuri noi s-au creat in cadrul Primariei Onesti, unde s-a infiintat un compartiment de protectie a muncii, si la Biblioteca municipala “Radu Rosetti”, unde va functiona si un compartiment financiar-contabil. Cele mai multe suplimentari de posturi s-au facut la Administratia pietelor, bazarului si oborului, unde vor mai fi angajate inca 13 persoane, in timp ce la Directia tehnica a domeniului public vor fi inca 8 paznici, care urmeaza sa se ocupe de paza bazelor sportive.

Cel mai mare spor, de 30 % din salariul de baza, a fost acordat personalului care efectueaza lucrari de colectare, incarcare-descarcare si transport de reziduuri menajere si stradale, precum si lucrari de deszapezire.

“Schema e foarte umflata”

Extinderea municipalitatii onestene, ca structura si numar de personal, a fost aprobata in sedinta Consiliului Local de luni, 12 iunie, cu 12 voturi pentru, 6 impotriva si 3 abtineri. Insa multi consilieri locali au criticat initiativa primarului Emil Lemnaru, considerand ca schema de personal a fost umflata artificial si ca vor fi facute cheltuieli prea mari cu salariile, fata de posibilitatile orasului.

“Sunt 31 de posturi in plus, fata de anul trecut, iar numarul de angajati creste de la an la an, in timp ce fondurile municipiului scad tot mai mult – a spus consilierul Stefan Martin. Sunt si anomalii in organigrama: un sef de birou cu studii medii are in subordine un inginer, cu studii superioare, iar la Gradina zoologica sunt 3 ingineri si niciun medic veterinar”.

Neculai Grigoras crede ca si la biblioteca municipala sunt prea multi angajati: “Nu vad rostul compartimentului de resurse umane de la biblioteca; e nevoie de asa ceva? Schema e foarte umflata. Numarul de personal e mult prea mare fata de posibilitatile orasului, care e in decadere”.

Un alt consilier, Leonard Croitoru, a fost nemultumit de marimea Serviciului de indrumare si control al asociatiilor de proprietari, care are 11 angajati: “Ce-or fi facand 11 oameni acolo? Toti sunt de decor”.

Observand ca si la Muzeul de istorie sunt mai multi angajati, consilierul Gheorghe Balbaie a spus ca administratia publica nu trebuie sa devina “institutie de protectie sociala”. Iar Mihai Sova a apreciat ca “Primaria, ca numar de personal, a ajuns a doua sau a treia unitate, dupa Rafo si Chimcomplex”.

Primarul Emil Lemnaru a raspuns tuturor criticilor formulate de consilieri, justificand noua organizare, si i-a indemnat pe alesii locali sa fie mai optimisti. “Orasul nu e in decadere; nu trebuie sa inducem in gandurile oamenilor ideea ca totul se prabuseste”, a sustinut Emil Lemnaru.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. Domnule Gheorghe Leu,

    Poate aveti vreo ,,pila,, sa ma ajutati sa ma angajez si eu la primaria Onesti.

  2. Este adevarat ca schema de personal la primaria Onesti este mare si creste de la an al,in timp ce eficienta personalului scade tot de la an la an.Dau exemplu cazul copacilor din intregul oras care sunt batrani si care la prima furtuna mai srioasa va produce sigur multe pagube si chiar victime.Domnul primar a primit numeroase sesizari si cereri din partea locuitorilor din oras in aceasta privinta,dar raspusurile sunt pur formale si de fapt in ciuda faptului ca realitaea impune masura taierii unor copaci pentru a se evita eventuale pagube,personalul practic nu vrea sa faca acest lucru fiindca salariile le merg,posturile sunt sigure si in plus li se maresc salariile deci este foarte bine pentru ei.La piata,trec peste faptul ca domnul primar ar trebui sa vrifice foaia de parcurs,daca aceasta exista,pentru auto Bc-04PTA.Aceasta masina se poate vedea pe la Bogdanesti,Filipesti,Casin si chiar la Iasi in timpul cand incep sau se termina vacantele studentilor.Cat priveste actiunea de colectare a gunoiului din piata,operatia lasa foarte mult de dorit.Containerle din ingraditura dinspre strada 1MAI,stau nefolosite,fiindca nimeni nu obliga comerciantii din piata sa depoziteze gunoiul pe categorii(in acest sens exista o lege pe care administratorul pietii n-o cunoaste sau daca o cunoaste in mod cert n-o respecta)Ba mai mult daca in primele zile ingraditura avea lacat acum acesta nu mai exista si locatari de la blocurile vecine isi depoziteaza gunoiele aici.Practic cu aceasta ingraditura impusa din cate stiu de domnul primar,Doilet nu se ocupa de astfel de „amanunte”,nu si-a atins scopul.In piata de pe malul Casinului,n-are containere,cei care vand de aici isi arunca gunoaiele direct in rau,de multe ori chiar sub ochii gardienilor publici sau a salariatilor pietii.Gardienii dar nu numai ei „se infrupta”gratuit din marfurile expuse.Odata i-am si intrebat daca nu se tem de a practica asemenea lucruri si in loc sa-si ceara scuze au vrut sa ma legitimeze.Cand le-am spus ca ma legitimez numai in prezenta comandantului lor au dat bir cu fugitii.Ar mai fi mult de spus,dar ma opresc aici.Raspuns din partea domnului primar nu ma astept sa primesc,fiindca dumnealui a declarat ca din punct de vedere legal la asemenea sesizari nu are obligatia de a raspunde.Am scris aceste randuri ca sa-i ajute dumnealui in viitoarea campanie electorala si sper sa-i foloseasca.Va multumesc.

Adauga un comentariu

*