Tezele la limba maghiară ale elevilor băcăuani, evaluate de dascăli din Harghita

Aproape o treime din absolvenţii băcăuani de gimnaziu care au învăţat într-o şcoală cu predare în limba maternă au lipsit ieri de la cea de a doua probă pe care au avut-o de susţinut în cadrul Testărilor Naţionale. Este vorba de elevii de la la şcoala din comuna Ghimeş, singura unitate de învăţământ din judeţul Bacău unde cursurile se desfăşoară în limba maghiară.

Inspectorul ÅŸcolar general adjunct Mirela Berza spune că din cei 20 de absolvenÅ£i ai acestei ÅŸcoli, 16 ÅŸi-au manifestat dorinÅ£a de a participa la acest examen. „Ieri, însă, în sală au fost doar 11 copii. Cinci s-au răzgândit în ultimul moment ÅŸi nu s-au prezentat la examen”, Å£ine să precizeze Mirela Berza.

Inspectorul ÅŸcolar general adjunct mai adaugă că tezele elevilor care au susÅ£inut proba la limba maternă au plecat, deja, în judeÅ£ul Harghita pentru a fi corectate. „Există un acord, încheiat prin intermediul Ministerului EducaÅ£iei ÅŸi Cercetării, cu Inspectoratul Åžcolar Harghita pentru evaluarea acestor lucrări. A fost necesar acest lucru deoarece noi nu aveam numărul suficient de profesori de limbă maghiară necesar pentru a realiza o comisie completă de examinare”, mai adaugă Mirela Berza.

Adauga un comentariu

*