Spitalul Judeţean Bacău riscă să piardă o investiţie de 400.000 de euro

Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău a obţinut finanţarea necesară pentru modernizarea sistemului de furnizare a agentului termic. Vestea ar fi trebuit să bucure bolnavii şi conducerea unităţii, pentru că la iarna nu ar mai fi existat problemne cu căldura. Deşi banii există, unitatea medicală este la un pas să piardă această finanţare.

„Suntem în criză de timp. Lucrările ar trebui finalizate până la 30 septembrie, dar ele nici nu au început. De fapt, acum abia s-a finalizat licitaÅ£ia ÅŸi până nu se obÅ£ine avizul Comisiei Europene nu pot începe lucrările”, ne-a declarat Cornelia Gireadă, director executiv în cadrul Consiliului JudeÅ£ean Bacău. La această situaÅ£ie, prin care există riscul să se piardă banii, nu s-a ajuns din cauza responsabililor din judeÅ£ul nostru.

Cei care s-au pierdut în hăţiÅŸul birocraÅ£iei, au fost de data aceasta, europenii. „Noi am avut documentaÅ£ia gata încă de anul trecut, dar am primit undă verde abia la sfârÅŸitul lunii aprilie. Apoi a trebuit să respectăm termenii legali pentru organizaÅ£ia licitaÅ£iei”, a mai spus Cornelia Gireadă.

Proiectul a fost trimis la Agenţia de Dezvoltare, apoi la Ministerul Integrării, de unde va fi înaintat Comisiei Europene, care va trebui să îşi dea avizul. aceasta va stabili şi care este firma câştigătoare.

Oferta include trei societăţi, dar la Bruxelles se va stabili cui îi vor fi daţi banii pentru efectuarea lucrării. Contractul cu această firmă nu va putea fi semnat decât după ce se va primi avizul Comisiei.

„Sperăm că vom primi avizul la 1 iulie ÅŸi să ne apucăm imediat de treabă, dar lucrarea este estimată să dureze patru luni. sperăm că vom mai putea să o decalăm cu o lună”, a precizat Cornelia Gireadă.

Investiţia în spital este de 400.000 de euro şi se va realiza cu ajutorul fondurilor europene. Banii provin din programul PHARE 2000, pentru investiţii mici în infrastructură.

Amos NEWS

Adauga un comentariu

*