Şanse nesperate pentru FCM Bacău să rămână în divizia A

Emoţii mari în aceste zile pentru conducerea şi jucătorii de la FCM Bacău. Comisia de primă instanţă a sistemului naţional de licenţiere a decis să retragă licenţa de club profesionist celor de la FC Naţional, Sportul Studenţesc şi Jiul Petroşani. Hotărârea poate fi, însă, atacată cu recurs în termen de zece zile.

Altfel spus, cele trei cluburi vor fi automat retrogradate în divizia B dacă într-o săptămână şi jumătate nu reuşeşsc să dovedească că motivele pentru care le-a fost retrasă licenţa, şi care ţin, în principal, de neplata impozitelor către stat, nu mai sunt de actualitate.

ÃŽn cazul în care FC NaÅ£ional, Sportul ÅŸi Jiul PetroÅŸani vor fi retrogradate, primele beneficiare ale măsurii vor fi Pandurii Tg. Jiu ÅŸi FCM Bacău, care, astfel, vor rămâne ÅŸi la anul în divizia A. Atât preÅŸedintele executiv al FCM, Gheorghe Chivorchian, cât ÅŸi preÅŸedintele de onoare al clubului, fostul primar al municipiului Bacău, Dumitru Sechelariu, erau extrem extrem de optimiÅŸti. „Suntem în situaÅ£ia de a ne pregăti pentru divizia A, dar rămâne să vedem peste zece zile. Personal, însă, mi-e greu să cred că poÅ£i să rezolvi în zece zile ceea ce nu ai făcut într-un an. Sau, cel puÅ£in aÅŸa ar fi normal”, spune preÅŸedintele executiv, Gheorghe Chivorchian.

Åži preÅŸedintele de onoare al FCM-ului, ex-primarul Dumitru Sechelariu era mai mult decât încântat de o asemenea situaÅ£ie. „Uneori, mai ai ÅŸi noroc! Din câte ÅŸtiu la această oră, e foarte probabil să rămânem în divizia A, dar trebuie să aÅŸteptăm recursul de peste zece zile. Oricum, se dovedeÅŸte că nu am greÅŸit atunci când am decis să vindem unii jucători pentru a ne putea achita datoriile la stat, în timp ce alÅ£ii au preferat să-ÅŸi păstreze jucătorii. Acum e, însă, important ca toată lumea să înÅ£eleagă că e necesară transformarea clubului în societate pe acÅ£iuni, dacă vrem performanţă la Bacău.

Amos NEWS

Adauga un comentariu

*