Peste 950 de bolnavi pe listele de asteptare la dispozitive medicale

959 de bacauani care au nevoie de proteze, orteze si alte dispozitive medicale sunt in prezent pe listele de asteptare la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Bacau. 245 de cereri noi au fost inregistrate numai in ultimele doua luni. Cele mai mari solicitari sunt pentru protezele auditive si cristaline.

„Ingrijorator este faptul ca numarul cererilor de dispozitive medicale inregistrate luna de luna este din ce in ce mai mare, a declarat dr. Maria Tioc, presedinte director la CJAS Bacau. Bugetul de 7,8 miliarde de lei alocat in acest an pentru decontarea acestor cheltuieli a fost deja epuizat, iar zilele acestea am mai primit o suplimentare de inca 1,1 miliarde de lei.

Banii oricum nu ajung, mai ales ca dupa ce dam drumul la unele dispozitive, primim imediat alte cereri noi. Sunt bolnavi care asteapta inca de anul trecut”.

Prioritate au copiii si salariatii. Din pacate pensionarii, cei care formeaza grosul listei, sunt din nou lasati la urma.

In prezent, pe listele de asteptare sunt trecuti 380 de pacienti care au nevoie de proteze auditive, 58 de dispozitive de mers (cadre metalice), 98 de proteze ale membrelor inferioare si superioare, 69 de orteze, 245 de cristaline si 109 de incaltaminte ortopedica.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*