Revolta in PD Bacau

50 de membri ai Partidului Democrat Bacau adresat un ultimatum conducerii organizatiei locale. Nemultumiti de atitudinea conducerii oragnizatiei municipale, cei 50 solicita implicarea liderilor politici in viata de partid.

Liunistea aparenta in care se complacea organizatie municipala a PD Bacau a fost spulberata ieri de aparitia unei scrisori deschise adresate conducerii de un numar de 50 de membri „de rand” ai partidului.

„Ne vedem nevoiti sa apelam la aceasta modalitate de a ne exprima nemultumirea fata de activitatea politica dusa de dumneavoastra precum si fata de lipsa de initiativa in problemele comunitatii bacauane” – se arata in scrisoare.

Semnatarii scrisorii denunta cee ace ei numesc lipsa de comunicare a liderilor, implicarea acestora in afaceri controversate transformate in scandaluri de presa, practicile de sustinere in functii publice a rudelor alesilor locali ai PD sau a unor persoane care sa raspunda neconditionat la comenzile acestora.

Conducerii partidului i se mai reproseaza si faptul ca, desi au trecut doi ani de la alegerile locale, nu exista initiative si, cu atat mai putin, realizari, care sa poarte amprenta alesilor PD.

„In PD Bacau exista o situatie tensionata iar noi, cei care am semnat scrisoarea, nu vrem sa plecam; tocmai de aceea am decis sa apelam la acest mijlooc ca la o ultima solutie” – ne-a declarat Maricica Cosa, una din semnatarele scrisorii.

„Fiecare membru a vasut ce se intampla si si-a pus intrebarea: pleaca unul, doi, trei, din partid, nu se poate sa fie toti rai iar Nistor sa fie cel mai bun mereu”.

Seful organizatiei judetene a PD Bacau, secretarul de stat Vasile Nistor nu a putut fi contactat. Telefonul sau mobil a fost setat in asa fel incat sa poata fi apelat numai de la numerele de telefon aflate in agenda aparatului.

Razvan BIBIRE

Constantin Draganuta, vicepresedinte al organizatiei judetene, s-a declarat surprins ca scrisoarea deschisa a ajuns la presa, insa nu si pe masa conducerii PD.

„Nu-i niciun grup, erau patru oameni, acum au ramas doar doi. De fapt, este reactia celor care nu fac nimic impotriva celor care incearca sa construiasca ceva bun pentru comunitate”, a spus acesta.

Liderul PD a sugerat ca in spatele acestei scrisori s-ar afla fosti membri ai partidului care incearca din interior tensionarea atmosferei. (N. BROSTEANU)

Adauga un comentariu

*