Nu mai sunt bani pentru compensate si gratuite

Farmaciile bacăuane nu mai au bani pentru compensate şi gratuite. Vineri la pranz, doar 8 de farmacii mai eliberau medicamente. Mai grav este ca, in Bacau, si cele mai mari unitati farmaceutice si-au epuizat fondurile.

Plafonul lunar alocat in farmacii este de circa 33 de miliarde de lei, aici fiind inclusi si banii pentru asa numitele „boli speciale”, cum ar fi poliartrita reumatoida, bolile psihice, starile post-transplant, hepatita cronica, dementa, ciroza hepatica, spondilita anchilozanta, bolile oncologice etc.

Dr. Maria Tioc, presedintele director al Casei de Sanatate, ne-a precizat ca la bolile speciale si urgente nu sunt probleme, in sensul ca retetele se elibereaza fara restrictie. In schimb, femeile gravide si copii beneficiaza de gratuitati numai in limita plafonului.

Doar farmaciile din centrul orasului si din unele comune ale judetului mai au ceva fonduri pentru decontarea reţetelor, insa situatia se schimba de la o ora la alta.

Si pentru ca cererea de pe piata este in continua crestere, de luni, 19 iunie, toate cele 99 de farmcii aflate in contract cu Casa de Sanatate s-ar putea sa primeasca o suplimentare de buget de 10 la suta.
Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*