Fotbalul a ocupat week-end-ul vip-urilor!

Despre pasiunea pentru fotbal a presedintelui Consiliului Judetean Bacau, Dragos Benea, stie de-acum toata lumea. Ei bine, la initiativa lui, cateva vip-uri din Bacau s-au reunit intr-o echipa de fotbal care activeaza in campionatul „Onoare” si care poarta un nume…stralucitor : BRIGHT HOUSE.

Este de fapt numele unei Agentii Imobiliare, ai caror administratori sunt Octav Olaru si Radu Ghioc. Cine sunt cei doi? Octav Olaru este fostul component al Nationalei de juniori UEFA ’93, unde a jucat alaturi de fostii sai colegi, Valentin Pavaluta, Fane Apostol si Codrin Mindirigiu, fiind chiar titular in cateva partide.

Octav, fratele procurorului Codrut Olaru, care cocheteaza si el, din cand in cand cu fotbalul, a fost de acord ca numele echipei sa fie cel al agentiei pe care o conduce alaturi de un alt nume sonor al Bacaului, Radu Ghioc, fratele avocatului Liviu Ghioc.

Dragos Benea nu s-a multumit sa-i transfere la echipa numai pe cei trei fotbalisti, dar i-a coptat in echipa si un nume greu din Consiliul Judetean, Valentin Palea, apoi pe Catalin Dociu, una dintre oamenii cu functii de raspundere in cadrul Parcului industrial HIT din Hemeiusi, pe Cristi Ghinghes, administratorul SC OVICRIS si Codrin Pop, ziarist la „Monitorul”.

Sfarsitul saptamanii ii prinde pe …teren!

Toti acestia, intr-un anonimat desavarsit deocamdata, pleaca la sfarsitul saptamanii intr-una din localitatile rurale le judetului, unde exista echipa de fotbal in categoria „Onoare” si joaca, uitand de functii, de nivel de cultura sau de alte lucruri de genul acesta, care ar putea face diferenta intre competitori.

Uneori castiga, alteori pierd, uneori se enerveaza si se comporta ca niste fotbalisti adevarati, cu tupeu, ca doar sunt incaltati in ghete cu crampoane! Alteori tac malc, se ascund de adversari sau ies de pe teren cand se ingroasa gluma, cum s-au petrecut lucrurile la Plopana.

Din cand in cand, Dragos Benea marcheaza cate un gol mai frumos decat cel inscris de Rosicky sau Frings la Mondiale, Cristi Ghinghes polnjeaza aproape ireal pentru fizicul sau si scoate de la vinclu, sau Octav Olaru sare la cap mai bine decat Canavaro.

Uneori se intorc acasa cu cate o mana rupta sau un picior „palit” bine de tot, dar nu cedeaza. Se vindeca mai repede decat Rooney, pentru a fi apti la prima partida ca, daca lipseste unul, e jale.

Pasiunea pentru fotbal i-a unit pe toti si nu tin cont de faptul ca unii prind o zi mai slaba, lumea ii mai „felicita’, dar placerea de a juca este pe primul loc si de aceea nu prea exista reprosuri in „vestiare”, mai degraba sarje amicale.

Se dezbraca pe unde pot, pe sub copaci, prin vreo sala de gradinita sau in tufe. Se spala la sfarsit cu apa rece, pana la dusul de acasa.

Ultima dintre partidele disputate in deplasare a dovedit o mostra despre felul in care, unii primari, care au aflat cine joaca in echipa BRIGHT HOUSE, stiu sa mobilizeze lumea la teren, ca despre stadion la tara inca nu se poate vorbi.

La Prajesti, primarul Eugen Antica a oferit tuturor o adevarata lectie de fair play, comportamenmtul spectatorilor, desi erau in zi de hram, fiind la inaltime.

O parte din vip-urile Bacaului, fie ca ploua sau ca e soare, se urca in masina si pleaca sa-si petreaca vreo cateva ore din week – end pe teren, pe terenul de fotbal, bineinteles!
D. MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*