Doua firme fantoma au dat un tun de un milion de euro

City Constructor si Sand Construct, doua sereleuri infiintate anul trecut si care impart aceeasi adresa, sunt acuzate de comisarii Garzii Financiare ca au prejudiciat bugetul statului cu aproximativ un milion de euro.

Conform unui comunicat de presa al Garzii Financiare, publicat pe site-ul Guvernului, controlul efectuat la SC City Constructor SRL si SC Sand Construct SRL a condus la identificarea unor operatiuni comerciale ilicite, constand in contrafacerea si deturnarea de la destinatia legala a peste 1.533 tone uleiuri minerale neaccizate.

Astfel, din verificari a rezultat ca in perioada noiembrie 2005 – februarie 2006, in baza unor autorizatii de utilizator final, cele doua societati comerciale s-au aprovizionat de la SC Rafinaria “Steaua Romana” SA – Campina, Rafinaria “Vega” Ploiesti si SC Cation Fashion SRL Botosani cu produse petroliere neaccizabile, respectiv ulei neemulsionabil, white spirit, diluanti si degresanti.

Desi nu s-au aprovizionat, au vadut 800 de tonde de carburanti

In urma verificarilor modului de utilizare efectiva a acestor uleiuri minerale, comisarii Garzii Financiare au constatat ca cei doi agenti economici nu functioneaza la sediile sociale declarate, situate la aceeasi adresa, proprietarul imobilului afirmand ca nu a inchiriat acest spatiu.

Totodata, din verificarile incrucisate efectuate, a reiesit ca, desi cele doua societati nu au inregistrat aprovizionari cu carburanti, incepand cu luna septembrie 2005, au efectuat livrari insumand peste 650 tone motorina si 205 tone benzina, fiind identificate in acest sens un numar de 25 de facturi.

„Natura marfii tranzactionate, precum si faptul ca SC City Constructor SRL si SC Sand Construct SRL au comportamentul fiscal al unei firme ‘fantoma”, au condus la concluzia ca in realitate cele 1.533 tone de uleiuri minerale neaccizate au fost contrafacute si deturnate de la destinatia legala, fiind comercializate ilicit cu titlu carburanti, fapt ce a condus la eludarea la plata a obligatiilor fiscale aferente” – se arata in comunicatul Garzii Financiare.

Prejudicii de 3 milioane RON

Din calculele efectuate de comisari, a rezultat ca urmare acestor operatiuni ilegale, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma totala (accize si TVA) de 3.064.128 RON.

Totodata, in baza prevederilor OG 92/2003, cei doi beneficiari identificati ai carburantilor, in speta SC Jurilex SRL Galati si SC Simi Impex SRL Dorohoi, au fost sanctionati contraventional cu amenzi totalizand 400.000 RON si s-a confiscat contravaloarea carburantilor in cauza, respectiv suma totala de 2.544.774 RON.

Adauga un comentariu

*