Bilant liberal la Onesti

La implinirea a doi ani de la alegerile locale, liberalii onesteni au tras linie si au facut bilantul.
Onestiul are cinci consilieri locali PNL (Mihai Sova, Gheorghe Balbaie, Nicolae Grigoras, Ciprian Zarzu si Mircea Cetean-Balanica, ) si un consilier judetean – Valerian Vreme.

“Desi partidul nostru se afla la guvernare, la Onesti suntem in opozitie, pentru ca avem doar 5 consilieri locali, comparativ cu PSD, care are 12 consilieri – spuneValerian Vreme. Insa, dupa doi ani de zile, grupul consilierilor nostri se manifesta ca o echipa, care isi face treaba, iar faptul ca avem reprezentare si in Consiliul Judetean Bacau a permis o mai buna sincronizare intre judet si municipiu”.

Cei 5 consilieri liberali s-au remarcat prin initierea a 16 proiecte de hotarari, prin 18 sesizari facute la Prefectura, 20 de interpelari si doua scrisori deschise, dar si printr-o activitate intensa in cadrul comisiilor Consiliului local.

Liberalii onesteni considera o reusita depolitizarea asociatiilor de proprietari, care, cu putine exceptii, nu mai sunt “aservite” Primariei, asa cum se intampla inainte. La capitolul economic, liderul onestean al PNL a trecut in revista demersurile facute pentru Rafo, Carom sau Sucursala Electrocentrale Borzesti, precum si propunerile care fost inaintate in vederea infiintarii unui parc industrial la Onesti, axat pe industria chimica si petrochimica.

A fost evidentiata si implicarea in activitatea Termon, unde administrator unic a devenit un reprezentat al PNL, Marcel Iordache, iar Consiliul Local Onesti a fost convins sa abordeze problema construirii unei centrale termice in regim de cogenerare, care ar putea fi gata in doi-trei ani. Un alt demers facut de liberali vizeaza atragerea de investitii la Onesti.

“In ultimii ani, au venit multi la Onesti, unde au facut bani sub ochii nostri, pe urma au plecat – a apreciat Valerian Vreme. Este foarte important sa aducem bani din alta parte, care sa fie investiti in zona”.

Ca exemplu a fost data fabrica de bere Albrau, apartinand liberalului Vasile Ciobanu, care si-a transferat investitia de la Iasi, la Onesti.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*