Donaţie de carte către şcolile din judeţul Bacău afectate de inundaţii

Ceva mai bine de 1700 de volume aparţinând editurii Reader’s Digest au plecat în aceste zile către şcolile din 16 localităţi băcăuane afectate de inundaţiile de anul trecut. Valoarea donaţiilor este de aproximativ 18 miliarde de lei.

Iulian Ichim, director în cadrul acestei edituri spune că donaÅ£ia de carte face parte dintr-o campanie mai amplă care se desfăşoară pe tot parcursul lunii iunie ÅŸi are ca principal obiectiv refacerea bibliotecilor din ÅŸcoli. „Pe durata campaniei «Profesorul tău de cultură generală» vor fi donate 20 000 de cărÅ£i către 250 de ÅŸcoli din 13 judeÅ£e ale ţării. Este vorba de titluri care tratează teme de cultură generală, istorie, geografie, sfaturi practice, de sănătate sau nutriÅ£ie. Este cea mai mare campanie de donaÅ£ii pe care o derulăm de la venirea noastră în România. De altfel, demersurile de acest gen reprezintă o tradiÅ£ie în istoria editurii”, Å£ine să precizeze directorul Ichim.

Cele 1737 de volume care au ajuns în judeÅ£ul Bacău au o valoare de aproximativ 18 miliarde de lei ÅŸi vor fi repartizate unor ÅŸcoli din localităţile Agăş, Asău, Băcioi – comuna Corbasca, Parava, DrăguÅŸani – comuna Parava, Deleni – comuna Helegiu, MotoÅŸeni, StăniÅŸeÅŸti, SăuceÅŸti, Siretu- comuna SăuceÅŸti, Lipova ÅŸi UrecheÅŸti. ÃŽnfiinÅ£ată în 1922 în Statele Unite ale Americii, editura Reader’s Digest este prezentă în România din 2004.

Amos NEWS

Adauga un comentariu

*