Dascălii băcăuani, profesori de limbi străine în Occident

Premieră absolută în învăţământul băcăuan. După ani buni în care elevi din mai multe unităţi de învăţământ din judeţ au beneficiat de asistenţă din partea profesorilor din Europa de Vest pentru perfecţionarea cunoştinţelor de limbi străine, copiii din alte colţuri ale lumii pot să înveţe acum limba română cu ajutorul unor profesori din Bacău.

Angela Sterpu, inspector de programe în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) spune că proiectele educaţionale finanţate prin intermediul programelor Socrates în care printre colaboratori se numără şi şcolile din România au dezvoltat gustul pentru studierea limbrii române în unităţile de învăţământ din Europa de Vest partenere.

În acest fel au fost dezvoltate programe de asistenţă în care, pentru prima dată în acest an va fi inclus şi un cadru didactic băcăuan.

Este vorba de Angelica SecăreÅŸ din ComăneÅŸti care va pleca în această vară în Spania pentru a oferi asistenţă în învăţarea limbii române unor elevi ÅŸi profesori din această parte a Europei”, Å£ine să precizeze Angela Sterpu.

Adauga un comentariu

*