Dascălii băcăuani nu se gândesc, deocamdată, la grevă

Băcăuanii care au copii care se vor prezenta, peste câteva zile, la Testările Naţionale sau examenul de Bacalaurea pot sta liniştiţi. Cadrele didactice din Bacău nu au de gând nici să boicoteze închiderea anului şcolar, nici să nu se prezinte în comisiile de examinare a absolvenţilor de clasa a VIII-a şi a XII-a.

Inspectorul şcolar general Radu Ababei spune că nu are semnale privind începerea unor acţiuni sindicale nici din partea membrilor Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), nici a celor aproape 500 de cadre didactice din zona Târgu Ocna reprezentaţi de Federaţia Educaţiei Naţionale.

„Singurii care vor avea de suferit în cazul declanşării unor proteste sindicale sunt copiii. Sunt convins că nici un sindicalist din învăţământ nu ÅŸi-ar putea asuma o asemenea răspundere”, spune Radu Ababei.

La rândul său, Gheorghe Manole Chiriac, liderul FSLI spune că toate aceste demersuri sunt făcute de unii lideri naÅ£ionali ai sindicaliÅŸtilor din învăţământ fără să se Å£ină prea mult cont de părerea liderilor din teritoriu. „O iniÅ£iativă de acest gen demarată într-un astfel de moment nu ar duce decât la compromiterea miÅŸcării sindicale.

ÃŽn ceea ce priveÅŸte FSLI există demersuri oficiale făcute de liderii confederaÅŸiei noastre la OrganizaÅ£ia InternaÅ£ională a Muncii pentru sprijinirea problemelor pe care le au cadrele didactice din învăţământul românesc aÅŸa că nu ne gândim, cel puÅ£in deocamdată, la grevă sau alte miÅŸcări sindicale”, mai punctează liderul FSLI Bacău.

Adauga un comentariu

*