Cea mai mare reţea de proxeneţi din România, decapitată în Bacău

Cea mai mare reţea de traficanţi de persoane din România a fost decapitată, după mai bine de un an de tatonări, filaje şi urmăriri, de poliţiştii şi procurorii băcăuani de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Bacău.

ÃŽn colaborare cu cei de la DirecÅ£ia Generală, de la Centrul Regional SECI ÅŸi de la Parchetul Antimafia, ei au trimis după gratii 31 de persoane, dintre care 14 albanezi, care au fost arestate în urma unei acÅ£iuni – fulger a poliÅ£iÅŸtilor băcăuani ÅŸi a carabinierilor italieni.

Ancheta a demarat în luna iulie anul trecut, când oamenii legii au aflat că Florin Iorga, de 40 de ani, din Bacău, ar fi liderul unei grupări de traficanţi de persoane care acţiona pe ruta România-Italia. Reţeaua a început să se destrame acum câteva zile, când poliţiştii băcăuani i-au arestat în Vama Vârşad pe Florin Iorga, capul reţelei, pe Lorena Vaida şi pe Florin Holban, în momentul în care încercau să scoată din ţară două minore. La scurt timp, au căzut şi ceilalţi membri ai reţelei din Bacău, în timp ce în Italia, carabinierii arestau 14 proxeneţi albanezi.

Oamenii legii au sechestrat patru dintre autoturismele folosite de proxeneţi (Un Land Rover, un Audi A 6, un Volkswagen Passat şi un Opel Caravan), şi urmează să stabilească valoarea câştigului ilicit obţinut de membrii reţelei din proxenetism. Toate cele 31 de persoane arestate fie în Bacău, fie în Italia, sunt acuzate de trafic ilegal de persoane şi riscă până la 20 de ani de închisoare.

Amos NEWS

Adauga un comentariu

*