A început vacanţa mare!

Elevii din şcoala primară, gimnaziu şi liceu îşi pun ghiozdanele în cui. Vacanţa mare nu începe, însă, şi pentru elevii care au terminat clasa a VIII-a şi a XII-a.

Pentru elevii din şcoala primară, gimnaziu şi liceu, vineri a fost ultima zi de şcoală. Ceremoniile de premiere a elevilor care au obţinut rezultate deosebite au ţinut astăzi capul de afiş şi mii de buchete de frezii, garoafe, crizanteme sau trandafir s-au mutat din florării în braţele profesorilor.

Nu pentru toţi elevii ziua de vineri a fost ultima în care au pus mâna pe carte. Mai bine de 7.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a s-au înscris la Testările Naţionale care vor începe de săptămâna viitoare iar alţi aproape 5000 de elevi care au terminat liceul se vor prezenta la Bacalaureat.

Conform calendarului sesiunii din acest an a Testărilor Naţionale, pe data de
19 iunie este programat examentul la limba română, pe 20 iunie se vor da testele scrise la limba maternă, examenul la matematică se va da pe 21 iunie, pe 22 iunie este programat examenul la istorie sau geografie, pe 25 iunie vor fi afişate rezultatele iar pe data de 29 iunie, rezultatele contestaţiilor. În ceea ce priveşte Bacalaureatul, prima probă a examenului din acest an, limba şi literatura română (oral) se va desfăşura în zilele de 26 si 27 iunie. Probele scrise vor avea loc în intervalul 3-7 iulie 2006.

Adauga un comentariu

*