1.700 de carti donate elevilor din Bacau

Editura americana Reader’s Digest a lansat in judetul Bacau campania de donatie de carte numita „Profesorul tau de cultura generala”. Cu aceasta aceasta ocazie a avut loc, pe data de opt iunie, ceremonia oficiala de donare a unui numar de peste 1.700 de carti , catre 20 de scoli din 16 localitati ale judetului Bacau.

Editura marcheaza inceputul unei ample campanii, care se va desfasura la nivel national, pe parcursul lunii iunie. „Programul de sponsorizare vine in sprijinul elevilor din mediul rural si are ca obiectiv refacerea patrimoniului cultural si educativ in zone afectate de inundatii sau defavorizate.

Scoli de pe Valea Trotusului si din alte sate vor primi enciclopedii pe teme de istorie si geografie, dictionare si colectii de muzica, acestea fiind inmanate de reprezentii Inspectoratului Scolar Judetean Bacau”, a precizat Iulian Ichim, director de Publicitate si PR la Reader’s Digest.

Cartile primite de catre copii contin informatii de cultura generala si sfaturi utile pentru scolari.
„Donatia este binevenita mai ales pentru faptul ca peste 70 la suta din fondul de carte este uzat din punct de vedere fizic, a declarat inspectorul general Radu Ababei al ISJ Bacau.

Sa nu mai punem la socoteala faptul ca in multe biblioteci sunt carti de genul ‘Congresul Partidului’, ‘Organizarea Pionerilor’, si multe altele de acest fel, carti uzate moral, inutile la ora actuala unui elev european.

Donatia vine ca o ajustare la imensul deficit de carti din bibliotecile de la sate”. (Rodica ANDRICI)

Adauga un comentariu

*