Tamiflu ne fereste de gripa aviara?

Nimeni nu afirma ca administrarea de Tamiflu fereste de gripa oamenii care au intrat in focar sau in contact cu pararile moarte. Tamiflu are actiunea de a stopa in organism functia glucidului acid neuraminic, care este raspunzator de tensiunea superficiala a celulelor.

Cu atat mai mult cu cat medicamentul se prescrie numai de medicii specialisti si nu este recomandat sa se ia in scop preventiv.

„Printre efectele secundare enumerate pe prospectul de la Tamiflu sunt simptome aproape identice cu cele ale unei gripei obisnuite la om, explica si dr. Marin Bustuc, directorul executiv adjunct al Autoritatii de Sanatate Publica Bacau.

Tamiflu se prescrie doar pentru cresterea rezistentei organismului. El poate da reactii adverse de tipul varsaturilor, durerilor abdominale, greturi, diaree, sinuzita, bronsita, in special la copiii de 1-12 ani, dar are si alte efecte precum inflamatii ale urechii, agravarea astmului bronsic, conjuctivita”.

In plus, administrarea de Tamiflu este identica cu cea a unui antibiotic sau a oricarui tratament prescris in cazul gripei obisnuite (timp de sapte zile).

Daca Tamiflu se administreaza unor persoane bolnave, atunci mai mult ca sigur ca simptomele vor fi mai grele decat în cazul unei gripe rebele. De aceea, cei care se bucura cel mai mult de aceasta panica generala si haosul unei pseudostiinte necontrolate sunt marii patroni din industria farmaceutica.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*