Rata mortalitatii este in crestere

De la inceputul acestui an si pana in prezent, Casa Judeteana de Pensii (CJP) Bacau a platit peste 25 de milioane de lei vechi pentru ajutoarele de deces. Ca numar, acest lucru se traduce in 2.390 de ajutoare, 95 la suta dintre acestea fiind acordate pentru decesul pensionarilor.

Reprezentantii CJP Bacau spun ca in ultimii ani numarul acestor ajutoare a fost din ce in ce mai mare, cresterea fiind in medie anuala de 5-6 la suta.

Ajutorul de deces este de 1.077.000 de lei in cazul decesului pensionarului titular de pensie, si de 5.380.000 de lei in cazul decesului unui membru de familie (sot, sotie, copil) a titularului de pensie.

Marina Arva, director executiv adjunct al CJP Bacau explica solicitantilor ca pentru a acest ajutor de deces trebuie sa prezinte la ghiseul institutiei o declaratie pe proprie raspundere prin care sa arate ca a suportat cheltuielile cu inmormantarea, un cupon de pensie al persoanei decedate, o chitanta/ factura care sa arate cheltuielile efectuate, actele de identitate si certificatul de deces.
Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*