Păsările importate nu ar fi murit de gripă aviară

Societăţile comerciale de pe platforma avicolă Codlea au făcut importuri de pui cu aproximativ două luni înainte de izbucnirea focarului de gripă aviară. Directorul Patiprod recunoaşte că a importat curcani din Ungaria dar că, după avizele primite de la DSV, nimic nu arăta prezenţa virusului. Păsările ar fi murit de colibaciloză, o boală frecventă la fermele de pui şi care prezintă risc redus.

Patiprod a importat din Ungaria 20 de mii de curcani acum aproximativ două luni. Directorul societăţii, Cătălin Muntean, susţine că la scurt timp, mai exact în prima duminică de după Paşte, au început să moară şi primii pui.

Câteva sute de curcani au fost duşi la o firma de incinerare din Codlea, restul, iar alte 17 mii au fost îngropaţi în nişte bazine dezafectate din interiorul fermei. Totul cu avizele sanitare ale DSV Braşov care arătau că păsările au murit de colibaciloză, o boala care nu are nimic de a face cu gripa aviară.

În aceeaşi situaţie s-ar aflat şi societatea comercială Drakom Silva care a importat pui din Slovacia, aproximativ 20 de mii de capete. Aici au început să moară de altfel şi primii pui. Şi tot aici au apărut şi primele suspiciuni de gripă aviară.

Realitatea TV

Adauga un comentariu

*