Mama Alexandrei Ungureanu organizează un concurs internaţional la Oneşti

Peste trei sute de participanÅ£i din toate colÅ£urile lumii s-au înscris la cea de a patra ediÅ£ie a concursului internaÅ£ional de creaÅ£ie plastică pentru elevii din ciclul primar „ÃŽnÅ£elepciunea ÅŸi iubirea mea e jocul”. Desfăşurat sub patronajul UNESCO, concursul a fost organizat de AsociaÅ£ia „Åžcolarul Mic” de la Åžcoală nr.2 OneÅŸti, condusă de învăţătoarea Anica Ungureanu, mama interpretei Alexandra Ungureanu.

Anica Ungureanu a declarat pentru AMOS News că la ediÅ£ia din acest an s-a înregistrat un record de participare. „Au intrat în concurs mai bine de 300 de copii din toate colÅ£urile lumii. Avem concurenÅ£i din Japonia, FranÅ£a, Anglia, Serbia, Turcia, Pakistan dar ÅŸi din alte colÅ£uri ale lumii”, spune Anica Ungureanu.

Printre câştigătorii ediÅ£iei din acest an se numără atât copii din Romania cât ÅŸi elevi din alte colÅ£uri ale lumii. Anica Ungureanu mai spune că au mai fost acordate ÅŸi o serie de premii ale juriului ÅŸi organizatorilor. Este vorba de premiul revistei Doxi pentru copii care a fost acordat lui Florin Istudor de la GrădiniÅ£a 57 din BucureÅŸti, premiul revistei Pipo, care va ajunge la Misha Kravtsov din Ukraina, premiul „Åžcolarul mic”, acordat lui Iris Drăghicescu din BucureÅŸti precum ÅŸi premiile UNESCO ÅŸi al Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti” din OneÅŸti care vor fi acordate în ziua vernisajului.

Din juriu au făcut parte profesorul Maria Bănulescu, de laClubul elevilor, Oneşti, artiştii plastici Călin Pop, grafician revista Doxi şi Lavinia Trifan, grafician revista Pipo, profesorii Ionuţ Savin, Ion Văsâi şi Margareta Agapi precum şi Cristi Voicu, un elev care a primit numeroase premii la concursuri naţionale.

Premierea ÅŸi vernisajul expoziÅ£iei în care vor fi expuse lucrările intrate în faza finală a preselecÅ£iei vor avea loc in preajma zilei de 1 Iunie la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” din OneÅŸti.

Amos NEWS

Adauga un comentariu

*