Autoritatile s-au grabit cu verdictul: La Bacau e H5 nu si N1!

Autoritatile s-au grabit cu verdictul: La Bacau e H5 nu si N1! Analizele de laborator ale Directiei Sanitar Veterinare Bacau, confirmate si de laboratorul Agentiei Nationale din Bucuresti, au stabilit ca in judetul Bacau este vorba de focare suspecte de gripa aviara doar cu virusul H5, nu si N1, cum s-au grabit sa declare autoritatile. Mai mult, rezultatul analizelor trimise la Londra inca nu a sosit.

„Virusul patogen N1 inseamna deja acea gripa aviara transmisibila la om, explica dr.Marin Bustuc, directorul executiv adjunct al Directiei de Sanatate Publica Bacau.

La nivelul judetului nostru s-au efectuat doua tipuri de teste, atât local, cât si la Bucuresti, si s-a stabilit ca este vorba doar de H5. Probele au fost trimise si la WeyBridge, in Londra.

Numai de acolo se poate depista daca este vorba de virusul complet H5N1, pentru ca la noi in tara nu se fac asemenea teste.

Important este ca populatia sa stie ca, in acest moment, Bacaul are confirmare numai de H5, adica de gripa aviara doar la pasari, chiar daca unii s-au trezit sa spuna ca avem si N1, ceea ce este foaret grav”.

Reamintim ca prefectul de Bacau Gabriel Berca a declarat inca de duminica faptul ca in Bacau s-a confirmat virusul H5N1.

„Am primit confirmarea oficiala la analizele probelor care au fost trimise la Bucuresti. Examenul virusologic a stabilit ca in aceste localitati este prezent virusul H5N1”, a declarat mass media duminica, 22 mai, prefectul de Bacau.

Comentarii

  1. tzopescu a zis:

    citez din articol: „Important este ca populatia sa stie ca, in acest moment, Bacaul are confirmare numai de N1, adica de gripa aviara doar la pasari, chiar daca unii s-au trezit sa spuna ca avem si H5, ceea ce este foaret grav”.”

    voi acolo cititi ce scrieti inainte sa publicati? mi se pare mie sau de fapt toata lumea inafara de voi stie gresit si anume ca H5 este virusul gripei aviare doar la pasari si daca mai e si N1 e grav, pentru ca se poate transimte si la om si nu invers cum ati scris.
    mai progresati, mai progresati…

  2. Multumim de observatie. Am corectat textul.

Adauga un comentariu

*