O teorie halucinanta: Gripa aviara – arma politica in razboiul din Alianta DA

O teorie halucinanta: Gripa aviara - arma politica in razboiul din Alianta DAConform unor surse din interiorul serviciilor secrete, confirmate de oameni din mediul politic, in spatele noii isterii aviare sta chiar actualul ministru Flutur.

Nebunia gripei aviare a lovit din nou Romania, printre judetele „afectate” situandu-se mai nou si Bacaul! Pentru analisti, si de aceasta data „aviara” are alte conotatii, in prim plan figurand cele de natura politica. Anume, in plin moment al citirii Raportului de tara pentru Romania, a reizbucnit furia gripei aviare. Initial s-a crezut ca se vrea influentarea acestui Raport si a datei de aderare.

Sau ca revenirea presedintelui Traian Basescu, dupa operatia de la Viena, se vrea pe „cai mari”, in plina campanie antiaviara. Ei bine, conform unor surse din interiorul serviciilor secrete, confirmate de oameni din mediul politic, in spatele noii isterii aviare sta chiar actualul ministru Flutur!

Ca aviara exista sau nu, se va afla in timp, cert fiind doar ca Romania este singura tara din lume care se poate „lauda” cu combaterea a „n” focare de gripa aviara, fara victime umane. Doamne fereste! Nimeni nu doreste asa ceva, dar in celelalte state in care gripa aviara a fost confirmata, China sau Turcia de exemplu, au existat si victime omenesti. Ma rog…

PD – sah la Flutur

Revenind, realitatea momentului este ca luptele din interiorul Aliantei D.A. sunt cele care au generat actualul scandal al gripei aviare. Concret, actiunile PD-ului, sustinut de persoane influente din Politie si Justitie, vizeaza producerea de disensiuni, la nivel central si judetean, in interiorul PNL-ului.

Miza este foarte mare, iar la momentul alegerilor anticipate, ce vor avea loc cel mai probabil dupa momentul aderarii, partidul „de suflet” al presedintelui Traian Basescu va avea numai de castigat. In context, ministrul Gheorghe Flutur a intrat in atentia Politiei si Justitiei din judetul Suceava. Prin cele doua institutii, Partidul Democrat a declansat o veritabila campanie de compromitere a ministrului Gheorghe Flutur, a rudelor si apropiatilor acestuia.

S-a inceput cu omul de afaceri Mihai Pascovici, din Gura Humorului, ruda prin alianta cu ministrul Flutur. Patron al SC „ROSITEX” SRL, Mihai Pascovici a cumparat de la diverse persoane o suprafata de aproape 24 hectare de padure situate la Voronet. Ulterior, legal, a obtinut autorizatia pentru exploatare a 417 metri cubi masa lemnoasa.

Din nefericire pentru Pascovici, cei angajati pentru taierea arborilor marcati au defrisat padurea pe o suprafata de aproximativ… 4 hectare, iar Politia si Parchetul l-au invinuit de incalcarea legii, desi acesta nu are vreo vina (defrisarile au fost facute ilegal de catre echipa angajata sa taie doar pomii marcati).

Criza declansata la comanda?

La comanda politica, IPJ Suceava i-a intocmit lui Mihai Pascovici Dosarul Penal nr. 62/2006, l-a retinut pe acesta timp de 24 de ore si a solicitat arestarea pe o perioada de 29 de zile. Cercetarile sunt coordonate in mod discret de comisarul-sef Todirut, omul care cauta motive pentru arestarea lui Mihai Pascovici si a altor apropiati ai lui Gheorghe Flutur, pentru ca apoi ministrul santajat sa asculte comenzile PD, nu pe cele ale PNL, partid din care face parte. Firesc, Flutur nu a stat cu mainile in san si a declansat noua criza aviara.

Prin aceasta mutare, ministrul agriculturii doreste ca atentia opiniei publice sa nu fie indreptata spre anchetele ce vizeaza anturajul sau, dar are si o conotatie economica. Despre care vom mai auzi, mai ales ca acum se pregateste un nou dosar ce va incerca sa dezlege misterul primirii de catre un SRL cazat intr-o garsoniera din Iasi a peste 15 milioane de euro, in contul prevenirii gripei aviare, dar si a celui legat de existenta unor conturi in Elvetia, care insumeaza 6 milioane de euro si care par a avea legatura cu afacerea aviarei, conturi ce nu sunt straine de importante personaje politice ale momentului.

Pagube colaterale

In sfarsit, tot acest taraboi loveste din plic si Bacaul, aici unde „Agricola Internaţional”, unul din cei mai mari producători de carne de pui din Romania are de infruntat… cele patru focare de gripă aviară depistate in judeţ si care pot duce, in final, la un prejudiciu cifrat la peste 700.000 de euro, practic la falimentarea unitatii!

Asta in timp ce o firma din Bucuresti pregateste importul a zeci de tone de carne de pui, o parte a acestora urmand sa ajunga pe piata bacauana…

Bogdan Papadie

Adauga un comentariu

*