Bani de la buget pentru angajarea somerilor

Creditarea subventionata din bugetul pe acest an al Fondului asigurarilor de somaj se va derula, in judetul nostru, prin Banca Comerciala Romana – filiala Bacau. Unitatea bancara a fost cea care a castigat licitatia la nivel central pentru derularea programului de creditare in vederea crearii de noi locuri de munca pentru someri.

Creditele se acorda intreprinderilor mici si mijlocii, unitatilor cooperatiste, asociatiilor familiale, persoanelor fizice autorizate sa desfasoare activitati independente, precum si somerilor care infiinteaza societati. Riscul de creditare este preluat de BCR, banca acreditata pentru derularea acestor credite, pe baza analizei fiecarei documentatii ce va fi depusa la sediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Bacau.

„Prin aceasta masura activa de combatere a somajului incercam sa-i sprijnim pe intreprinzatorii mici si mijlocii, care trebuie sa devina principala sursa de locuri de munca, a declarat Octavian }icau, sef serviciu programe de ocupare din cadrul AJOFM Bacau. Stabilirea bancii care va acorda aceste credite constituie deja un prim pas in derularea programului insa deocamdata nu s-a emis si procedura de acordare a acestor credite. Ii vom informa pe agentii economici in momentul in care vom primi normele de aplicare a programului de creditare”.

Valoarea unui credit depinde de numarul locurilor de munca nou create si de aportul propriu al solicitantului. Conditia esentiala pentru acordarea unui astfel de credit este ca pe cel putin jumatate din noile posturi sa fie angajati someri.

Anul trecut Agentia a dispus de de 29,3 miliarde de lei vechi (2.930.000 RON) pentru sustinerea acestui program.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*